Gin och fläderciderbål

Introduktion och förberedelse för tillagning

Blanda ett enkelt och läskande bål med gin och flädercider. Servera som bål, cocktail eller drink till sommarfest, som fördrink eller när som.

Du kan ta valfri gin och flädercider. Man kan också ta torr fransk cider och blanda i flädersaft efter smak.

Se till att alla ingredienser är kalla samt att du har isbitar.

1 kanna till 6 glas

  • Förberedelse: 1 min
  • Tillagning: 1 min
  • Klart på: 2 min

Ingredienser

  • 12 cl gin
  • 2 burkar à 50 cl flädercider
  • 1 lime eller halv citron

Tillagning

  1. Häll gin och flädercider i en kanna eller bålskål. Tillsätt isbitar. Rör om.
  2. Servera direkt med skivad lime eller citron.
E-mail
Medel: 4 (19 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-08-13

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.