Gin och fläderciderbål

Blanda ett enkelt och läskande bål med gin och flädercider. Servera som bål, cocktail eller drink till sommarfest, som fördrink eller när som.

Du kan ta valfri gin och flädercider. Man kan också ta torr fransk cider och blanda i flädersaft efter smak.

Se till att alla ingredienser är kalla samt att du har isbitar.

1 kanna till 6 glas

  • Förberedelse: 1 min
  • Tillagning: 1 min
  • Klart på: 2 min

Ingredienser

  • 12 cl gin
  • 2 burkar à 50 cl flädercider
  • 1 lime eller halv citron

Tillagning

  1. Häll gin och flädercider i en kanna eller bålskål. Tillsätt isbitar. Rör om.
  2. Servera direkt med skivad lime eller citron.
E-mail
Medel: 4.2 (16 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-08-13

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är kock, matskribent och fotograf. Jag har provlagat, skrivit och fotat recepten här sedan 2003. Jag har 25 års erfarenhet av matlagning, medlem i matskribenters förening och är högskoleutbildad kock med Fil.kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan samt en WSET Advanced Certificate i vin och drycker. Läs mer.

Mosa dina äpplen

Jo det finns ännu äpplen kvar. Ta tillvara på dem och gör äppelmos. Nyttigt och gott att äta året om till gröt, flingor och som tillbehör. 

Läs mer

Recept

Prova en pokebowl

Laga en pokebowl till middag och ta resterna till matlådan. En skål med ris, grönsaker och smaker från Japan och Hawaii. Kan varieras med det du gillar. Blir vegetarisk med tofu. Med film!

Läs mer

Recept

Laga ett paket färsk gnocchi

Färsk gnocchi går lätt och snabbt att laga. Prova en vegetarisk variant fin Portabello-svamp i krämig sås eller laga med torsk eller pancetta (fläsk) och spenat. Med filmer!

Läs mer

Recept

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål?

Läs mer