Bål med vodka och frukt

Bål med vodka och frukt som ananas, kiwi och lime samt bär som jordgubbar samt garnerade med citronmeliss.

En frisk och god vodka- och vinbål.

20 glas bål med vodka, totalt ca 3 liter

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 0,5 liter färska jordgubbar
  • 1 burk inlagd ananas eller motsvarande färsk ananas
  • 3 kiwis
  • 2 lime
  • 1 flaska 75 cl torrt vitt vin (ej ekfatslagrat)
  • 2 liter läsk som fruktsoda, 7-up eller Sprite
  • 37 cl vodka eller så mycket du önskar
  • 10 blad mynta eller citronmeliss (valfritt)
  • 60 isbitar eller 2 liter krossad is till servering (valfritt)

Tillagning

  1. Se till att vin, läsk och sprit är väl kylt.
  2. Skölj, rensa och skiva jordgubbarna. Lägg i en stor bålskål.
  3. Skala och skiva kiwin. Tillsätt kiwin.
  4. Skär ananasen i bitar. Lägg i skålen.
  5. Skölj och dela lime. Skär i skivor samt lägg i skålen.
  6. Häll i vin, fruktsoda och vodka. Blanda runt. Klart att servera.
  7. Garnera ev. med några blad mynta eller citronmeliss.
  8. Tillsätt gärna 10-20 isbitar också. Eller servera med isbitar eller krossad is i glasen.

Tips

  • Du kan tillsätt vodka efter tycke.
  • Servera gärna med isbitar i bålet eller lägg i isbitar eller krossad is i glaset när du serverar. Det finns färdig is på påse att köpa som är smidigt till många.

Varianter

  • Gör gärna ett alkoholfritt bål också till de som vill ha det. Då kan du ta alkolfritt vitt vin som Chardonnay och utesluta vodkan.
  • Andra frukter som passar i är skivor av ekologisk apelsin, blodapelsin eller grapefrukt.
  • Tärnad melon som vattenmelon, honungsmelon eller nätmelon.
  • Delade kärnfria vindruvor - röda eller gröna.
  • Tärnad nektarin, papaya, aprikos, plommon eller persika.

Val av skål

Blanda vodkabålen i en stor skål - bålskål, en stor glasbehållare med kran eller i flera kannor.

E-mail
Medel: 3.8 (551 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 84 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2022-06-15