Bål med vodka och frukt

Introduktion och förberedelse

Bål med vodka och frukt som ananas, kiwi och lime samt bär som jordgubbar.

Frisk och god vodka- och vinbål.

Tillsätt vodka efter tycke.

Varianter

  • Gör gärna ett alkoholfritt bål också till de som vill ha det. Då kan du ta alkolfritt vitt vin som Chardonnay och utesluta vodkan.
  • Andra frukter som passar i är skivor av ekologisk apelsin, blodapelsin eller grapefrukt.
  • Tärnad melon som vattenmelon, honungsmelon eller nätmelon.
  • Delade kärnfria vindruvor - röda eller gröna.
  • Tärnad nektarin, papaya, aprikos, plommon eller persika.

Val av skål

Blanda vodkabålen i en stor skål - bålskål, en stor glasbehållare med kran eller i flera kannor.

20 glas bål med vodka, totalt ca 3 liter

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 0,5 liter färska jordgubbar
  • 1 burk inlagd ananas eller motsvarande färsk ananas
  • 3 kiwis
  • 2 lime
  • 1 flaska torrt vitt vin (ej ekfatslagrat)
  • 1,5 - 2 liter fruktsoda typ 7-up
  • 37 cl vodka

Tillagning

  1. Skölj, rensa och skiva jordgubbarna. Lägg i en stor bålskål.
  2. Skala och skiva kiwin. Tillsätt kiwin.
  3. Skär ananasen i bitar. Tillsätt ananas.
  4. Skölj och dela lime. Skär i skivor. Tillsätt lime.
  5. Häll i vin, fruktsoda och vodka. Blanda runt. Klart att servera.
  6. Garnera ev. med några blad mynta.
E-mail
Medel: 3.9 (319 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 84 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2020-06-16