Bål med vodka och frukt
Bål med vodka och frukt som ananas, kiwi och lime samt bär som jordgubbar samt garnerade med citronmeliss.
En frisk och god vodka- och vinbål.
Tillagning
- Se till att vin, läsk och sprit är väl kylt.
- Skölj, rensa och skiva jordgubbarna. Lägg i en stor bålskål.
- Skala och skiva kiwin. Tillsätt kiwin.
- Skär ananasen i bitar. Lägg i skålen.
- Skölj och dela lime. Skär i skivor samt lägg i skålen.
- Häll i vin, fruktsoda och vodka. Blanda runt. Klart att servera.
- Garnera ev. med några blad mynta eller citronmeliss.
- Tillsätt gärna 10-20 isbitar också. Eller servera med isbitar eller krossad is i glasen.
Tips
- Du kan tillsätt vodka efter tycke.
- Servera gärna med isbitar i bålet eller lägg i isbitar eller krossad is i glaset när du serverar. Det finns färdig is på påse att köpa som är smidigt till många.
Varianter
- Gör gärna ett alkoholfritt bål också till de som vill ha det. Då kan du ta alkolfritt vitt vin som Chardonnay och utesluta vodkan.
- Andra frukter som passar i är skivor av ekologisk apelsin, blodapelsin eller grapefrukt.
- Tärnad melon som vattenmelon, honungsmelon eller nätmelon.
- Delade kärnfria vindruvor - röda eller gröna.
- Tärnad nektarin, papaya, aprikos, plommon eller persika.
Val av skål
Blanda vodkabålen i en stor skål - bålskål, en stor glasbehållare med kran eller i flera kannor.
Uppskattat näringsvärde per portion: 84 kcal