Bål med vodka och frukt

Bål med vodka och frukt som jordgubbar, ananas, kiwi och lime. Frisk och god vodka- och vinbål. Tillsätt vodka efter smak men var försiktig - denna bål blir lömsk och stark.

Blanda vodkabålen i en stor skål - bålskål. Eller i kannor.

20 glas bål med vodka, totalt ca 3 liter

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 0,5 liter färska jordgubbar
  • 1 burk inlagd ananas eller motsvarande färsk
  • 3 kiwis
  • 2 lime
  • 1 flaska torrt vitt vin (ej ekfatslagrat)
  • 1,5 - 2 liter fruktsoda typ 7-up
  • 37 cl vodka

Tillagning

  1. Skölj, rensa och skiva jordgubbarna. Lägg i en stor bålskål.
  2. Skala och skiva kiwin. Tillsätt kiwin.
  3. Skär ananasen i bitar. Tillsätt ananas.
  4. Skölj och dela lime. Skär i skivor. Tillsätt lime.
  5. Häll i vin, fruktsoda och vodka. Blanda runt. Klart att servera.
  6. Garnera ev. med några blad mynta.
E-mail
Medel: 4.2 (74 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad kock med fil. kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan, medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine de Rôtisseurs Pro, Sveriges Matskribenters Förening samt ett Advanced Certificate i drycker. Jag har också skrivit en bok om Calvados

Avokadofrossa!

Avokado till förrätt, varmrätt och efterrätt – här är en meny för vegos och en för veganer!

Detta material är sponsrat av ICA

Läs mer

Sponsrat

Svamprecept från kocken

Vet du inte vad du ska göra med svampskörden eller är du bara sådär grymt sugen på en kantarellmacka? Här hittar du en massa tips på hur du fixar svampen i köket från Receptfavoriters kock Henrik Mattsson. 

Läs mer

Följ Receptfavoriter på sociala medier

Kolla in Receptfavoriters Facebook, Youtube-kanal, Instagram och Pinterest.

Längst ner på varje sida samt inne på varje recept hittar du länkarna till Receptfavoriter på sociala medier.

Läs mer

Goda ostar och gott vin

Ost, vin och annat gott att njuta i trevligt sällskap - kan det bli bättre? Här hittar du tips på ostar, tillbehör och viner till ostmyset.  

Läs mer