Bål med vodka och frukt

Bål med vodka och frukt som ananas, kiwi och lime samt bär som jordgubbar. Frisk och god vodka- och vinbål.

Tillsätt vodka efter smak. Gör gärna en utan alkohol också till de som vill ha det.

Blanda vodkabålen i en stor skål - bålskål. Eller i kannor.

20 glas bål med vodka, totalt ca 3 liter

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 0,5 liter färska jordgubbar
  • 1 burk inlagd ananas eller motsvarande färsk
  • 3 kiwis
  • 2 lime
  • 1 flaska torrt vitt vin (ej ekfatslagrat)
  • 1,5 - 2 liter fruktsoda typ 7-up
  • 37 cl vodka

Tillagning

  1. Skölj, rensa och skiva jordgubbarna. Lägg i en stor bålskål.
  2. Skala och skiva kiwin. Tillsätt kiwin.
  3. Skär ananasen i bitar. Tillsätt ananas.
  4. Skölj och dela lime. Skär i skivor. Tillsätt lime.
  5. Häll i vin, fruktsoda och vodka. Blanda runt. Klart att servera.
  6. Garnera ev. med några blad mynta.
E-mail
Medel: 4.1 (149 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-08-03

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är matskribent samt kock sedan 25 år. 2003 skapade jag Receptfavoriter. Sedan dess har jag lagat, skrivet, fotograferat och lagt upp tusentals recept. Jag är utbildad kock i Marinen samt har en Fil.kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan. Vidare har jag ett WSET-diplom i drycker. Läs mer om mig och sidan. 

Laga en värmande höstgryta.

Låt en gryta puttra på spisen till middagen. Här hittar du alla mina grytor med kött, högrev, vilt, grönsaker, vegetariska, med lamm med mera - massor med förslag.

Läs mer

Napoleonbakelsens dag 17 november

Oklart varför denna dag finns men en så god bakelse tackar inte jag nej till. Frasiga lager med smördeg, grädde smaksatt med äppelmos och så fin rosa hallonglasyr på toppen - MUMSA!

Läs mer

Recept