Fruktig sommarbål

Introduktion och förberedelse

Ett gott enkelt bål med tranbärsjuice, ananasjuice, apelsinjuice, sodavatten samt eventuellt sprit. Kan också serveras som alkoholfri cocktail eller drink - fyll glasen med isbitar eller krossad is och häll på bål.

Några dl sprit som vodka, rom eller gin går såklart att hälla i också om man vill ha alkohol i bålen. Eller blanda två skålar - en bål utan alkohol och en bål med alkohol.

12 glas sommarbål (ca 2,1 liter bål)

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 15 min

Ingredienser

  • 1 liter tranbärsjuice
  • 5 dl ananasjuice
  • 3 dl apelsinjuice
  • 33 cl sodavatten
  • 1 apelsin
  • 1 liten melon
  • 2 kiwi

Tillagning

  1. Skölj apelsin, dela och skiva den. Dela melon i klyftor och skär ut kött samt tärna det. Skala kiwi och tärna dem.
  2. Lägg iskuber eller stort isblock i stor skål.
  3. Blanda i alla drycker.
  4. Tillsätt frukten och servera med slev i små glas.
  5. FLYTANDE ISBLOCK is till bål
  6. Ta ett glasspaket eller mjölkpaket. Fyll med vatten. Lägg i ätliga blommor och blad som citronmeliss. Och/eller lite av samma sorts frukter du senare tänkt ha i bålet. Frys över natten. Skölj med hett vatten så lossar isklumpen lättare.
E-mail
Medel: 3.3 (6 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 143 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-05-06

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.