Ägghalvor med het räkröra
Ägghalvor med het räkröra av majonnäs, cayenne och en touch av vitlök.
Tillagning
- Koka ägg. 13 minuter från ljummet vatten brukar bli lagom hårdkokta ägg. Räkna 8 minuter om du lägger dem i kokande vatten.
- Skölj äggen i kallt vatten.
- Strimla eller plocka isär sallad. Skala räkor om du köpt räkor med skal.
- Blanda räkor, majonnäs och cayennepeppar och smaka av räkröran med salt och vitpeppar.
- Skala och dela ägg. Lägg upp ägghalvorna på ett fat du som du spridit ut strimlad isbergssallad på.
- Toppa ägghalvorna med räkorna. Garnera ev. med lite cayennepeppar vid servering.
Serveringsförslag
- Gott till påsk, midsommar, julbord eller svenskt smörgåsbord.
- Du kan lägga upp och servera ägghalvorna på ett fat med en bädd av grönt som babyspenat, späda gröna blad eller strimlad isbergssallad.
Portionsberäkning
- Här har jag räknat 2 ägghalvor per portion. Totalt 12 ägghalvor.
- Toppar du med handpillade räkor så är ett föslag att ta tre räkor per ägghalva.
- Gör gärna några extra ägghalvor om du är osäker på hur många som går åt på buffé, julbord och liknande fester.
Val av räkor
Du kan toppa med fina handpillade räkor som på bilden eller ta valfria andra räkor i lag eller tinade räkor.
Kan förberedas
Ägghalvorna kan förberedas och förvaras i kylen några timmar innan.
Vill du förbereda tidigare kan du koka äggen samt blanda räkröran och ha i kylen innan. Sedan är det bara att skala, dela och garnera äggen med räkorna till servering.
Koktider
Koktider för ägg hittar du här.
Uppskattat näringsvärde per portion: 129 kcal