Ägghalvor med rom

Introduktion och förberedelse för tillagning

Fyllda ägg eller ägghalvor med löjrom, kaviar eller stenbitsrom. Gott till sillbordet och buffé till påsk, jul eller midsommar.

Du kan lägga upp ägghalvorna på fat och en bädd av strimlad isbergssallad om du vill.

Här har jag räknat 2 ägghalvor per portion. Totalt 8 ägghalvor. Gör gärna några extra om du är osäker och ska servera på buffé, julbord, midsommar eller påskbord.

Välj helst svensk ursprungsmärkt Kalix löjrom eller MSC märkt rom eller kaviar samt ekologiska ägg.

4 portioner ägghalvor med rom

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 15 min

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 0,5 rödlök
  • 100 g löjrom, stenbitsrom, kaviar eller blanda rom efter tycke
  • 0,5 dl crème fraiche
  • 0,5 krm salt
  • 8 små dillkvistar till garnering
  • 100 gram strimlad isbergssallad

Tillagning

  1. Hårdkoka äggen ca 8 minuter, kyl och skala dem.
  2. Dela äggen i halvor och peta ut äggulorna.
  3. Skala och finhacka löken.
  4. Blanda hälften av rommen med äggula, hackad lök och crème fraiche. Smaka av med salt.
  5. Lägg fyllningen i ägghalvorna. Du kan ev. spritsa i den eller lägga med en sked.
  6. Ställ dem på ett fat med ex. strimlad isbergssallad i botten.
  7. Toppa med varje ägghalva med ca en tsk rom. Garnera ev. med liten dillkvist.
E-mail
Medel: 4.4 (17 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-04-15

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.