Ägghalvor med rom

Introduktion och förberedelse

Fyllda ägg eller ägghalvor med löjrom, kaviar eller stenbitsrom. Gott till sillbordet och buffé till påsk, jul eller midsommar.

Du kan lägga upp ägghalvorna på fat och en bädd av strimlad isbergssallad om du vill.

Här har jag räknat 2 ägghalvor per portion. Totalt 8 ägghalvor. Gör gärna några extra om du är osäker och ska servera på buffé, julbord, midsommar eller påskbord.

Välj helst svensk ursprungsmärkt Kalix löjrom eller MSC märkt rom eller kaviar samt ekologiska ägg.

4 portioner ägghalvor med rom

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 15 min

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 0,5 rödlök
  • 100 g löjrom, stenbitsrom, kaviar eller blanda rom efter tycke
  • 0,5 dl crème fraiche
  • 0,5 krm salt
  • 8 små dillkvistar till garnering
  • 100 gram strimlad isbergssallad

Tillagning

  1. Hårdkoka äggen ca 8 minuter, kyl och skala dem.
  2. Dela äggen i halvor och peta ut äggulorna.
  3. Skala och finhacka löken.
  4. Blanda hälften av rommen med äggula, hackad lök och crème fraiche. Smaka av med salt.
  5. Lägg fyllningen i ägghalvorna. Du kan ev. spritsa i den eller lägga med en sked.
  6. Ställ dem på ett fat med ex. strimlad isbergssallad i botten.
  7. Toppa med varje ägghalva med ca en tsk rom. Garnera ev. med liten dillkvist.
E-mail
Medel: 4.4 (17 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 129 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-05-13

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.