Ägghalvor fyllda med rökt renstek och äpple

Rökt ren heter Suovas på Samiska. Goda till buffe. Gott till det svenska smörgåsbordet vid påsk, midsommar och jul.

Räkna två ägghalvor per portion.

3 portioner ägghalvor med renstek

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 30 g rökt renstek
  • 1 dl fint tärnat rött äpple
  • 1 tsk riven pepparrot från tub
  • 50 g färskost
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 msk hackad gräslök

Tillagning

  1. Lägg ner äggen i kokande vatten och koka i 8 minuter.
  2. Spola äggen kalla. Skala dem och ta bort lite av botten och toppen så att de kan stå och dela äggen.
  3. Tärna renstek och äpple. Blanda med färskost och smaksätt med senap, salt och peppar. Tillsätt ev. några droppar vatten så att röran blir lös nog att blandas och skeda över äggen.
  4. Fördela rensteksröran på ägghalvorna och garnera med skuren gräslök och strimlat äpple. Tips är att ägga upp röran med två skedar man formar som ägg av röran med.
E-mail
Medel: 4.3 (3 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-08-10

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är matskribent samt kock sedan 25 år. 2003 skapade jag Receptfavoriter. Sedan dess har jag lagat, skrivet, fotograferat och lagt upp tusentals recept. Jag är utbildad kock i Marinen samt har en Fil.kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan. Vidare har jag ett WSET-diplom i drycker. Läs mer om mig och sidan. 

Laga en värmande höstgryta.

Låt en gryta puttra på spisen till middagen. Här hittar du alla mina grytor med kött, högrev, vilt, grönsaker, vegetariska, med lamm med mera - massor med förslag.

Läs mer

Napoleonbakelsens dag 17 november

Oklart varför denna dag finns men en så god bakelse tackar inte jag nej till. Frasiga lager med smördeg, grädde smaksatt med äppelmos och så fin rosa hallonglasyr på toppen - MUMSA!

Läs mer

Recept