Ägghalvor fyllda med rökt renstek och äpple
Bjud på lite annorlunda ägghalvor fyllda med rökt renstek, pepparrot, Dijonsenap, äpple och färskost.
Rökt ren heter Suovas på Samiska och kan beställas hem på nätet eller beställ i köttdisken.
Tillagning
- Lägg ner äggen i kokande vatten och koka i 8 minuter.
- Spola äggen kalla. Skala dem och ta bort lite av botten och toppen så att de kan stå och dela äggen.
- Tärna renstek och äpple. Blanda med färskost och smaksätt med senap, salt och peppar. Tillsätt ev. några droppar vatten så att röran blir lös nog att blandas och skeda över äggen.
- Fördela rensteksröran på ägghalvorna och garnera med skuren gräslök och strimlat äpple. Tips är att ägga upp röran med två skedar man formar som ägg av röran med.
Serveringsförslag
Ägghalvorna passar till buffé och till det svenska smörgåsbordet vid påsk, midsommar och jul.
Portionsberäkning
Räkna två ägghalvor per portion.
Uppskattat näringsvärde per portion: 129 kcal