Ägghalvor fyllda med rökt renstek och äpple

Introduktion och förberedelse för tillagning

Bjud på lite annorlunda ägghalvor fyllda med rökt renstek, pepparrot, Dijonsenap, äpple och färskost.

Rökt ren heter Suovas på Samiska. Kan beställas hem.

Halvorna passar till buffé och till det svenska smörgåsbordet vid påsk, midsommar och jul.

Räkna två ägghalvor per portion.

3 portioner ägghalvor med renstek

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 30 g rökt renstek
  • 1 dl fint tärnat rött äpple
  • 1 tsk riven pepparrot från tub
  • 50 g färskost
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 msk hackad gräslök

Tillagning

  1. Lägg ner äggen i kokande vatten och koka i 8 minuter.
  2. Spola äggen kalla. Skala dem och ta bort lite av botten och toppen så att de kan stå och dela äggen.
  3. Tärna renstek och äpple. Blanda med färskost och smaksätt med senap, salt och peppar. Tillsätt ev. några droppar vatten så att röran blir lös nog att blandas och skeda över äggen.
  4. Fördela rensteksröran på ägghalvorna och garnera med skuren gräslök och strimlat äpple. Tips är att ägga upp röran med två skedar man formar som ägg av röran med.
E-mail
Medel: 4.3 (3 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-04-15

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.