All-in våfflor extra allt

Introduktion och förberedelse

All-in våfflor med extra allt på. Grädda frasvåfflor och ös på med topping. Du kan ta allt du gillar - ju mer desto godare. På bilden tog jag vaniljglass, chokladglass, hallonsylt, blåbärssylt, kolasås, vispad grädde, banan, mango, pumpafrön, rostad kokos och chokladströssel. Riktigt smaskiga godisvåfflor. Sikta på att nå 1000 kalorier ;)

Tips på toppings:

  • Sylt som jordgubbssylt, hallonsylt, blåbärssylt, hjortronsylt, havtornsylt, blandad sylt eller valfri sylt. En snabb och god hemgjord sylt kan du göra genom att blanda frysta blåbär och hallon med lite socker och låt tina och rör ihop till en snabbsylt.
  • Vispad grädde eller vaniljglass.
  • Chokladsås och kolasås - salted caramel-sås.
  • Strössel som chokladströssel eller annat strössel.
  • Glass som choklad, smaksatt glass, stracciatella osv passar också.
  • Färska bär som hallon, jordgubbar och blåbär.
  • Frukt som skivad banan, tärnad mango, äpple och kiwi.
  • Rostade nötter och kanderade nötter.
  • Rostade kokosflingor och pumpafrön.
  • Lönnsirap och vanlig sirap.
  • Godis som M&M:s eller liknande.
  • Minimaränger och mini-marschmallows.

4 portioner, 8-12 laggar

  • Förberedelse: 30 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 50 min

Ingredienser

  • 4 dl grädde
  • 4 dl vetemjöl
  • 4 dl kallt vatten eller mineralvatten
  • 3 msk smör att smörja laggen med

Tillagning

  1. Blanda vetemjöl och vatten till en jämn smet. Ställ åt sidan i 20 minuter att svälla. Förbered toppings. Vispa grädde, fixa sylt osv. Lägg upp i skålar.
  2. Vispa grädden hårt. Dock ej till smör förstås.
  3. Värm våffeljärnet. Ta fram glass och ställ i kylen om du vill ha det till.
  4. Vänd ner mjöl och vattenblandningen i grädden. Våffelsmeten är klar.
  5. Smörj eller pensla våffeljärnet med lite smält smör. Har du ett nonstick våffeljärn så behöver du ej smörja laggen.
  6. Lägg cirka 1 dl smet i järnet åt gången.
  7. Grädda våfflorna i 3-6 minuter eller tills de har fin färg och är frasiga. Tiden varierar mellan olika våffeljärn.
  8. Lägg upp våfflorna på galler för sig (så håller de sig frasiga) eller servera dem direkt.
  9. Toppa våfflorna med alla tillbehör du vill.
E-mail
Medel: 4.5 (2 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-03-27

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.

Kockens bästa grilltips

Varför smakar just grillad mat så gott? Här hittar du svaret samt mina bästa tips på hur du lyckas vid grillen samt recept på goda marinader, såser, förrätter, grillspett och andra tillbehör.

Läs mer

Jordgubbssylt

Passa på att koka sylt på goda svenska jordgubbar. Njut till frukostflingor, gröt, fil, rostbröd, scones och fika. Och spara kanske några burkar för höst och vinter.

Läs mer

Recept