Vegetarisk Massaman curry

Utan fisksås så blir curryn vegan också. Massaman curry med kokosmjölk, tofu, potatis, morot, broccoli, currypasta med mera. Gott med ris.

4 portioner vegetarisk Massaman curry

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 25 min
  • Klart på: 35 min

Ingredienser

  • 800 gram kokosmjölk, 2 burkar
  • 6 msk Massaman currypasta
  • 2 msk fisksås (valfritt ersätt med salt)
  • 3 msk tamarindsås
  • 1,5 msk socker, gärna palmsocker
  • 4 potatisar
  • 300 gram tofu
  • 2 morötter
  • 1 huvud broccoli
  • 2 dl jordnötter
  • 3 dl vatten plus en tärning grönsaksbuljong

Tillagning

  1. Förbered ingredienser i skålar: skär tofu i tärningar ca 2x2 cm. Skala potatis och skär i tärningar ca 2x2 cm. Skala morötter och dela på längden samt skär i 2 cm bitar. Skölj och skär av stammen på broccolin samt skala den. Skär stammen i grova bitar. Skär resten i buketter.
  2. Rosta under tiden jordnötter ljust bruna i en stekpanna och sätt åt sidan.
  3. Koka en burk kokosmjölk i en wok eller kastrull i ca 5 minuter.
  4. Tillsätt Massaman currypasta och rör ut den samt koka några minuter.
  5. Tillsätt potatis och rör om.
  6. Tillsätt fisksås (valfritt - ersätt med salt), tamarind och socker under omrörning.
  7. Tillsätt vatten och grönsaksbuljongtärning. Koka upp.
  8. Tillsätt morötter, broccolistjälkar samt resten av kokosmjölken och låt koka på låg värme i ca 15 minuter tills potatisen är mjuk. Rör då och då.
  9. Vänd i tofun och värm upp. Smaka av med salt, currypasta och socker.
  10. Strö över de rostade jordnötterna eller servera dem i en skål vid sidan. Garnera gärna med färsk koriander. Servera Massaman curryn med jasminris.
E-mail
Medel: 4 (1 röst)

Picknickens dag 22 maj

Låt oss göra picknickensdag till en riktig helgdag! Vägra jobb och ut i det fria med en macka, kakor och kaffe ;)

Läs mer

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Dax för rabarber

Nu kommer den första späda, mjälla och goda rabarbern upp. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer