Vegetarisk Massaman curry

Introduktion och förberedelse

Vegetarisk massaman curry med kokosmjölk, tofu, potatis, morot, broccoli, currypasta med mera.

Gott med kokt ris, råris, matvete eller couscous.

Garnera gärna med färsk koriander samt rostade oskalade eller skalade jordnötter eller cashewnötter.

Istället för ljus soja kan du ta fisksås men det är ej vegetariskt.

4 portioner vegetarisk Massaman curry

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 25 min
  • Klart på: 35 min

Ingredienser

  • 800 gram kokosmjölk, 2 burkar
  • 6 msk Massaman currypasta
  • 2 msk ljus soja
  • 3 msk tamarindsås
  • 1,5 msk socker, gärna palmsocker
  • 4 potatisar
  • 300 gram tofu
  • 2 morötter
  • 1 huvud broccoli
  • 2 dl jordnötter
  • 3 dl vatten plus en tärning grönsaksbuljong

Tillagning

  1. Förbered ingredienser i skålar: skär tofu i tärningar ca 2x2 cm. Skala potatis och skär i tärningar ca 2x2 cm. Skala morötter och dela på längden samt skär i 2 cm bitar. Skölj och skär av stammen på broccolin samt skala den. Skär stammen i grova bitar. Skär resten i buketter.
  2. Rosta under tiden jordnötter ljust bruna i en stekpanna och sätt åt sidan.
  3. Koka en burk kokosmjölk i en wok eller kastrull i ca 5 minuter.
  4. Tillsätt Massaman currypasta och rör ut den samt koka några minuter.
  5. Tillsätt potatis och rör om.
  6. Tillsätt ljus soja, tamarind och socker under omrörning.
  7. Tillsätt vatten och grönsaksbuljongtärning. Koka upp.
  8. Tillsätt morötter, broccolistjälkar samt resten av kokosmjölken och låt koka på låg värme i ca 15 minuter tills potatisen är mjuk. Rör då och då.
  9. Vänd i tofun och värm upp. Smaka av med salt, currypasta och socker.
  10. Strö över de rostade jordnötterna eller servera dem i en skål vid sidan. Garnera gärna med färsk koriander. Servera Massaman curryn med jasminris.
E-mail
Medel: 2.8 (6 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 658 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-06-12