Vegetarisk Massaman curry
Tillagning
- Förbered ingredienser i skålar: skär tofu i tärningar ca 2x2 cm. Skala potatis och skär i tärningar ca 2x2 cm. Skala morötter och dela på längden samt skär i 2 cm bitar. Skölj och skär av stammen på broccolin samt skala den. Skär stammen i grova bitar. Skär resten i buketter.
- Rosta under tiden jordnötter ljust bruna i en stekpanna och sätt åt sidan.
- Koka en burk kokosmjölk i en wok eller kastrull i ca 5 minuter.
- Tillsätt Massaman currypasta och rör ut den samt koka några minuter.
- Tillsätt potatis och rör om.
- Tillsätt ljus soja, tamarind och socker under omrörning.
- Tillsätt vatten och grönsaksbuljongtärning. Koka upp.
- Tillsätt morötter, broccolistjälkar samt resten av kokosmjölken och låt koka på låg värme i ca 15 minuter tills potatisen är mjuk. Rör då och då.
- Vänd i tofun och värm upp. Smaka av med salt, currypasta och socker.
- Strö över de rostade jordnötterna eller servera dem i en skål vid sidan. Garnera gärna med färsk koriander. Servera Massaman curryn med jasminris.
Tips
- Garnera gärna med färsk koriander samt rostade oskalade eller skalade jordnötter eller cashewnötter.
- Istället för ljus soja kan du ta fisksås men det är ej vegetariskt.
- Vill du laga med kyckling så hittar du receptet här.
Uppskattat näringsvärde per portion: 658 kcal