Nöt- och chokladrutor
Nöt- och chokladrutor blir goda kakor till fika, buffé, julbord eller när som du vill ha en riktigt smaskig kaka.
Tillagning
- Sätt ugnen på 200 grader vanlig ugn.
- Vispa smör och socker någon minut.
- Blanda kakao, vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker i en bunke.
- Tillsätt äggen ett i taget till smör- och sockerblandningen under vispning. Tillsätt sedan mjölblandningen och vispa ihop till en chokladsmet.
- Bred ut chokladsmeten på ett smort bakplåtspapper i en långpanna, 30x40 cm.
- Hacka nötterna grovt.
- Fördela nötterna över chokladsmeten och tryck ner dem lite.
- Grädda nötchokladkakan mitt i ugnen ca 15 minuter
- Skär nötchokladkakan i rutor - nötchokladrutor - ca 5 x 5 cm stora, medan den ännu är varm.
- Låt nötchokladrutorna svalna innan servering. Förvara dem i lufttät burk.
Varianter
Du kan baka kakorna med andra nötter eller blanda nötter som hasselnötter, mandlar, pistage, pecan, valnötter och paranötter.
Uppskattat näringsvärde per portion: 143 kcal