Pasta med tonfisk tonfisksås

Pasta med tonfisk. Laga tonfisksås. En mycket god pastasås med lök, vitlök, paprika, svarta oliver och creme fraiche. I pastan kan du koka med broccoli och morötter - nyttigt och gott.
Gillar du ej oliver så ta kapris. Gillar du ej kapris så skippa det.
Tonfisksåsen kan du också smaksätta med curry eller garam masala.
Du kan också välja en smaksatt creme fraiche, grädde eller matlagnings yoghurt. Eller utesluta creme fraiche helt.
Vintips till är rosevin.

4 portioner Pasta med tonfisk tonfisksås

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 350 gram pasta som ex. spagetti, penne eller tagliatelle
  • 1 bukett broccoli (valfritt)
  • 2 morötter (valfritt)
  • 200 gram tonfisk i olja eller vatten
  • 1 gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 röd paprika
  • 1 dl svarta oliver, gärna kalamataoliver eller kapris
  • 2 msk vinäger
  • 1 krm cayennepeppar
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 3 krm socker

Tillagning

  1. Sätt på en stor kastrull vatten till att koka pastan.
  2. Rensa och skär broccolin i buketter. Även stammen kan du putsa och strimla.
  3. Skala och slanta morötterna.
  4. Skala och hacka lök och vitlök.
  5. Koka under tiden pastan enligt paket.
  6. Fräs lök och vitlök i olivolja i en stor kastrull några minuter.
  7. Hacka under tiden paprikan i bitar och tillsätt den.
  8. Tillsätt sedan tonfisk, tomatpuré, cayennepeppar, oliver och vinäger samt crème fraiche. Rör om. Smaka av med salt, svartpeppar samt en nypa socker.
  9. När pastan har fem minuter kvar tillsätter du broccolin och morötterna till pastavattnet så att de kokar mjuka med pastan.
  10. Häll av pastan.
  11. Blanda sedan pastan med tonfiskblandningen och smaka av med mer salt och svartpeppar.
E-mail
Medel: 4.5 (2 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad kock med fil. kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan, medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine de Rôtisseurs Pro, Sveriges Matskribenters Förening samt ett Advanced Certificate i drycker. Jag har också skrivit en bok om Calvados

Blåbärstips

Här hittar du recept och lite intressanta fakta om blåbär - som är ett falskt bär - egentligen är det en liten frukt men vi kallar det ändå bär. Baka blåbärspaj, gör blåbärssylt eller annat gott med vora goda blåbär. 

Läs mer

Lingon - skogens röda guld

I skogen kan man ännu hitta lingon. Fram till första frosten brukar man säga att lingonen är fina att plocka. Här hittar du recepten du behöver för lingonsylt, rårörda lingon, lingondricka, lingonparfait med mera.

Läs mer

Goda ostar och gott vin

Ost, vin och annat gott att njuta i trevligt sällskap - kan det bli bättre? Här hittar du tips på ostar, tillbehör och viner till ostmyset.  

Läs mer

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer

Färsk svensk majs

Tidig höst är säsong för fin och god svensk söt majs. Enkelt och gott är kokt majskolv med smör, flingsalt och nymalen svartpeppar men det finns även mycker mer man kan laga med god majs - prova majssoppa eller plättar. Dessutom passar majs som tillbehör till det mesta. Och är du trött på burkmajs så passa på nu när majsen är billig att frysa in färsk kokt majs i lagom portionspåsar. 

Läs mer

Mexikansk streetfood

Mexikansk gatumat gillar jag skarpt - gott, nyttigt och så starkt man vill ha det. Tacomys och Texmex-buffé har sin charm - när du vill prova lite mer Mexikansk mat och laga från grunden med långstekt kött, salsor, guacamole, tostadas, chilisåser och annat gott så hittar du recept och tips här. 

Läs mer