Pasta med tonfisk

Introduktion och förberedelse för tillagning

Pasta med tonfisk, lök, vitlök, paprika, svarta oliver och creme fraiche. I pastan kan du koka med broccoli och morötter - nyttigt och gott.

Gillar du ej oliver så ta kapris. Gillar du ej kapris så skippa det. Tonfisksåsen kan du också smaksätta med curry eller garam masala.

Du kan också välja en smaksatt creme fraiche, grädde eller matlagnings yoghurt. Eller utesluta creme fraiche helt.

Vintips till blir ett kylt rosévin.

4 portioner Pasta med tonfisk tonfisksås

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 350 gram pasta som ex. spagetti, penne eller tagliatelle
  • 1 bukett broccoli (valfritt)
  • 2 morötter (valfritt)
  • 200 gram tonfisk i olja eller vatten
  • 1 gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 röd paprika
  • 1 dl svarta oliver, gärna kalamataoliver eller kapris
  • 2 msk vinäger
  • 1 krm cayennepeppar
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 3 krm socker

Tillagning

  1. Sätt på en stor kastrull vatten till att koka pastan.
  2. Rensa och skär broccolin i buketter. Även stammen kan du putsa och strimla.
  3. Skala och slanta morötterna.
  4. Skala och hacka lök och vitlök.
  5. Koka under tiden pastan enligt paket.
  6. Fräs lök och vitlök i olivolja i en stor kastrull några minuter.
  7. Hacka under tiden paprikan i bitar och tillsätt den.
  8. Tillsätt sedan tonfisk, tomatpuré, cayennepeppar, oliver och vinäger samt crème fraiche. Rör om. Smaka av med salt, svartpeppar samt en nypa socker.
  9. När pastan har fem minuter kvar tillsätter du broccolin och morötterna till pastavattnet så att de kokar mjuka med pastan.
  10. Häll av pastan.
  11. Blanda sedan pastan med tonfiskblandningen och smaka av med mer salt och svartpeppar.
E-mail
Medel: 4.3 (3 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-04-20

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.