Pasta med tonfisk
Pasta med tonfisk, lök, vitlök, paprika, svarta oliver och crème fraiche.
I pastan kan du koka med broccoli och morötter - nyttigt och gott.
Tillagning
- Sätt på en stor kastrull vatten till att koka pastan.
- Rensa och skär broccolin i buketter. Även stammen kan du putsa och strimla.
- Skala och slanta morötterna.
- Skala och hacka lök och vitlök.
- Koka under tiden pastan enligt paket.
- Fräs lök och vitlök i olivolja i en stor kastrull några minuter.
- Hacka under tiden paprikan i bitar och tillsätt den.
- Tillsätt sedan tonfisk, tomatpuré, cayennepeppar, oliver och vinäger samt crème fraiche. Rör om. Smaka av med salt, svartpeppar samt en nypa socker.
- När pastan har fem minuter kvar tillsätter du broccolin och morötterna till pastavattnet så att de kokar mjuka med pastan.
- Häll av pastan.
- Blanda sedan pastan med tonfiskblandningen och smaka av med mer salt och svartpeppar.
Varianter
- Gillar du ej oliver så ta kapris. Gillar du ej kapris så skippa det.
- Tonfisksåsen kan du också smaksätta med curry eller garam masala.
- Du kan också välja en smaksatt crème fraiche, grädde eller matlagnings yoghurt. Eller utesluta crème fraiche helt.
Att dricka till
Vintips till blir ett kylt rosévin.
Uppskattat näringsvärde per portion: 576 kcal