Tonfiskröra till kokt ägg

Introduktion och förberedelse

Tonfiskröra med majonnäs är jättegott till kokt ägg till frukost - istället för kaviar och utan så mycket socker.

Funkar också som röra på mackan, på crostinis som tilltugg eller aptitretare, med bröd som tapas, till fyllning i baguette med skivad tomat och sallad eller röra bakad potatis.

Mycket bra mat om du tränar och vill få i dig fullvärdigt protein, fiskolja, vitaminer och mineraler.

En enkel, nyttig och god röra till kokta ägg.

Köp MSC-märkt tonfisk.

Häromdagen hade jag slut på Kalles till frukostäggen. Jag hittade en burk tonfisk i skafferiet och blandade med majonnäs, ramslökssalt, peppar och vinäger - blev jättegott till äggen.

Istället för ramslökssalt så kan du såklart ta vanligt salt eller flingsalt. Gillar du lite hetare röra så kan du ta några krm chiliflakes eller tsk Sriracha chilisås i.

Vidare kan du ha hackade färska eller torkade örter som gräslök, dill, ramslök, salladslök eller persilja i röran.

6 port tonfiskröra, ca 2,5 dl

  • Förberedelse: 2 min
  • Tillagning: 2 min
  • Klart på: 4 min

Ingredienser

  • 200 gram tonfisk i olja eller vatten (en burk) MSC-märkt
  • 1/2 dl majonnäs
  • 1 krm salt
  • 1/2 krm svartpeppar
  • 1 tsk hackad torkad eller färsk gräslök, ramslök, dill eller persilja (valfritt)
  • 1 tsk citronsaft eller vinäger

Tillagning

  1. Mosa tonfisken med en gaffel i en skål.
  2. Rör i majonnäs och smaka av med salt, peppar och lite vinäger.
  3. Garnera och rör i hackade örter och strö flingsalt om du vill det.
E-mail
Medel: 5 (3 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-04-20