Tonfiskröra till kokt ägg

Introduktion och förberedelse

Tonfiskröra med majonnäs är jättegott till kokt ägg till frukost - istället för kaviar och utan så mycket socker.

En burk tonfisk blandad med majonnäs, ramslökssalt, peppar och vinäger.

Mycket bra mat om du tränar och vill få i dig fullvärdigt protein, fiskolja, vitaminer och mineraler.

Köp MSC-märkt tonfisk.

Serveringsförslag

  • En enkel, nyttig och god röra till kokta ägg.
  • Funkar också som röra på mackan, på crostinis som tilltugg eller aptitretare, med bröd som tapas, till fyllning i baguette med skivad tomat och sallad eller röra bakad potatis.

Varianter

  • Istället för ramslökssalt så kan du såklart ta vanligt salt eller flingsalt. Gillar du lite hetare röra så kan du ta några krm chiliflakes eller tsk Sriracha chilisås i.
  • Vidare kan du ha hackade färska eller torkade örter som gräslök, dill, ramslök, salladslök eller persilja i röran.

6 port tonfiskröra, ca 2,5 dl

  • Förberedelse: 2 min
  • Tillagning: 2 min
  • Klart på: 4 min

Ingredienser

  • 200 gram tonfisk i olja eller vatten (en burk) MSC-märkt
  • 1/2 dl majonnäs
  • 1 krm salt
  • 1/2 krm svartpeppar
  • 1 tsk hackad torkad eller färsk gräslök, ramslök, dill eller persilja (valfritt)
  • 1 tsk citronsaft eller vinäger

Tillagning

  1. Mosa tonfisken med en gaffel i en skål.
  2. Rör i majonnäs och smaka av med salt, peppar och lite vinäger.
  3. Garnera och rör i hackade örter och strö flingsalt om du vill det.
E-mail
Medel: 4.8 (5 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 98 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2020-12-11