Tonfiskröra till kokt ägg
Tonfiskröra med majonnäs är jättegott till kokt ägg till frukost - istället för kaviar och utan så mycket socker.
En burk tonfisk blandad med majonnäs, ramslökssalt, peppar och vinäger.
Mycket bra mat om du tränar och vill få i dig fullvärdigt protein, fiskolja, vitaminer och mineraler.
Köp MSC-märkt tonfisk.
Tillagning
- Mosa tonfisken med en gaffel i en skål.
- Rör i majonnäs och smaka av med salt, peppar och lite vinäger.
- Garnera och rör i hackade örter och strö flingsalt om du vill det.
Serveringsförslag
- En enkel, nyttig och god röra till kokta ägg.
- Funkar också som röra på mackan, på crostinis som tilltugg eller aptitretare, med bröd som tapas, till fyllning i baguette med skivad tomat och sallad eller röra bakad potatis.
Varianter
- Istället för ramslökssalt så kan du såklart ta vanligt salt eller flingsalt. Gillar du lite hetare röra så kan du ta några krm chiliflakes eller tsk Sriracha chilisås i.
- Vidare kan du ha hackade färska eller torkade örter som gräslök, dill, ramslök, salladslök eller persilja i röran.
Uppskattat näringsvärde per portion: 98 kcal