Tobbes Porter-biffar

Tobbes Porterbiffar. Brynt och bräserade biffar i porteröl med rotfrukter.
Servera med ett syrligt grovt bröd och ost, eventuellt också en klick Crème Fraiche.

4 portioner portionererbiffar

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 600 g blandfärs eller nötfärs
  • 0,5 dl olivolja till stekning
  • 8 medelstora fasta potatisar
  • 3 morötter
  • 2 gula lökar
  • 1 köttbuljongtärning
  • 1 flaska Porter-öl 33 cl
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk vitpeppar
  • 1 tsk torkad timjan

Tillagning

  1. Forma små biffar cirka 7 centimeter breda av färsen och stek i olja tills de fått lagom färg - de behöver inte vara genomstekta. Lägg biffarna i botten av en gryta.
  2. Skala och strimla löken. Bryn den lätt i olja och lägg den sedan över biffarna i grytan.
  3. Skala potatis och morötter, skär dem i centimetertjocka skivor och lägg dem över biffarna och löken i grytan.
  4. Lägg i buljongtärningen, häll i Porter-ölen och fyll upp med så mycket vatten att det kommer upp till samma höjd som rotfrukterna. Strö timjan, salt och vitpeppar över och koka under lock tills rotfrukterna kokat färdigt ca 15 minuter.
E-mail
Medel: 5 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad på Restauranghögskolan i Grythyttan och har ett Advanced Certificate i drycker. Jag är medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine Pro, Slowfood och Sveriges Matskribenters Förening. 

Svart Fredag i köket

Fynda köksgrejer på Black Friday rean 2017. Var är det rea, på vad och vad ska man tänka på? Mitt tips är att titta efter lite dyrare köksgrejer som du kanske tänkt köpa ett tag eller julklappar. På Black fredag reas numer det mesta - allt från knivar till köksmaskiner. Och kanske dags att slå till på en Sous Vide cirkulator för dig som längtat efter det. 

Läs mer

Saftig babka med kanel- och valnötsfyllning

Här är det enkla receptet. 

Läs mer

Sponsrat

Massor med goda recept på kyckling

Nya favoriter och goda klassiker som grillad kyckling, kycklingspett, kycklingfilé, kycklinggrytor och soppor. Vi svenskar gillar kyckling i alla former - på 20 år har vi fördubblat konsumtionen.

Läs mer

Goda ostar och gott vin

Ost, vin och annat gott att njuta i trevligt sällskap - kan det bli bättre? Här hittar du tips på ostar, tillbehör och viner till ostmyset.  

Läs mer