Thailändsk kycklinggryta
Introduktion och förberedelse
Thailändsk kycklinggryta med kokosmjölk, limeblad, färsk koriander, grönsaker, chili, citrongräs och thaibasilika.
God med jasminris eller thairis till.
Du kan välja andra grönsaker som bambuskott, groddar, bok choy, minimajs, vitkål, paprika, zucchini, aubergine, purjolök, rödlök med mera efter tycke.
Obs man äter ej citrongräset samt limebladen - de är bara med för smakens skull.
Istället för röd currypasta kan du ta grön currypasta. Du köpa färdig grön curry eller göra egen.
Skulle du sakna någon ingrediens som ex thaibasilika, limeblad eller tamarind så är det inte hela världen då grytan blir rätt god ändå.
Tillagning
- Börja koka ris enligt paket om du vill ha det till.
- Skär kycklingen i små bitar. Bryn i en kastrull i oljan i fem minuter och rör då och då.
- Skala och hacka under tiden vitlök och tillsätt den.
- Krossa den vita delen av citrongräset och dela den i grova bitar samt tillsätt den.
- Tillsätt limeblad, vatten samt kokosmjölk.
- Låt koka några minuter och skär under tiden blomkål samt broccoli i buketter samt tillsätt dem.
- Skiva champinjonerna samt hacka chilin. Tillsätt i grytan.
- Tillsätt currypasta, tamarind, limesaft och fisksås.
- Smaka av kycklinggrytan med fisksås, currypasta och chili.
- Hacka koriandern och thaibasilika grovt och tillsätt.
- Koka upp och servera kycklinggrytan med jasminris.
Uppskattat näringsvärde per portion: 175 kcal