Steksill i ugn med löksås

Steksill i ugn med gräddig löksås, kokt potatis samt dill. En klyfta citron samt hacka gräslök är också gott till. Knäckebröd och öl passar också till sillen.
Istället för grädde kan du ta kokbar crème fraiche eller sojagrädde.
Receptet går utmärkt att dubblera för fyra portioner.

2 portioner steksill i ugn med löksås

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 1 pkt steksill i lag 420 gram, 4 st stora steksillfiléer
  • 1 dl rågmjöl
  • 5 msk smör
  • 2 rödlökar eller gula lökar
  • 2 dl grädde
  • ca 6 potatisar av fast sort
  • 2 msk hackad dill

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Börja koka potatis ca 20-25 minuter. Med eller utan skal.
  3. Skölj sillen och dra av skinnet. Vänd filéerna i rågmjöl och lägg dem i en smörad form.
  4. Strimla två röda lökar stek dem mjuka ca 5 minuter på mellanvärme i två msk smör.
  5. Lägg löken över sillen.
  6. Klicka på två msk smör.
  7. Grädda sillen i mitten av ugnen i 10 minuter.
  8. Häll på 2 dl vispgrädde.
  9. Grädda 10 minuter till.
  10. Strö över dill och servera med kokt potatis samt ev. citronklyfta, hackad gräslök och knäckebröd.
E-mail
Medel: 4.3 (3 röster)

Picknickens dag 22 maj

Låt oss göra picknickensdag till en riktig helgdag! Vägra jobb och ut i det fria med en macka, kakor och kaffe ;)

Läs mer

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Dax för rabarber

Nu kommer den första späda, mjälla och goda rabarbern upp. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer