Marinerade kronärtskockor

Introduktion och förberedelse

Marinerade kronärtskockor i olivolja, vitlök, chili, citron och basilika.

Gott som tilltugg, tapas, på pizza, till sallad eller som tillbehör till det mesta.

Istället för kronärtskockshjärtan kan du ta kronärtskocksbottnar. Skär dem då i halvor.

4 portioner marinerade kronärtskockor

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 3 min
  • Klart på: 8 min

Ingredienser

  • 1 burk 400 gram kronärtskockshjärtan, ca 8-10 styck
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 krm chiliflakes
  • 4 msk olivolja
  • 0,5 krm salt
  • 0,5 krm svartpeppar
  • 0,5 tsk torkad basilika
  • 0,5 msk citronsaft

Tillagning

  1. Häll av och skölj kronärtskockshjärtanen. Lägg dem i en skål.
  2. Tillsätt pressad vitlök, chili, olivolja, salt, svartpeppar, basilika och citronsaft.
  3. Servera direkt eller låt stå i kylen och marinera till servering.
E-mail
Medel: 3.8 (11 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 85 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-11-24

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.