Marinerade kronärtskockor

Marinerade kronärtskockor i olivolja, vitlök, chili, citron och basilika.

4 portioner marinerade kronärtskockor

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 3 min
  • Klart på: 8 min

Ingredienser

  • 1 burk 400 gram kronärtskockshjärtan, ca 8-10 styck
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 krm chiliflakes
  • 4 msk olivolja
  • 0,5 krm salt
  • 0,5 krm svartpeppar
  • 0,5 tsk torkad basilika
  • 0,5 msk citronsaft

Tillagning

  1. Häll av och skölj kronärtskockshjärtanen. Lägg dem i en skål.
  2. Tillsätt pressad vitlök, chili, olivolja, salt, svartpeppar, basilika och citronsaft.
  3. Servera direkt eller låt stå i kylen och marinera till servering.

Serveringsförslag

Gott som tilltugg, tapas, på pizza, till sallad eller som tillbehör till det mesta.

Varianter

Istället för kronärtskockshjärtan kan du ta kronärtskocksbottnar. Skär dem då i halvor.

E-mail
Medel: 3.9 (34 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 85 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2022-01-26

Tillbehör och liknande:

Bjud på lyxiga men lättlagade spanska tapas

Tapas kallas dessa spanska små rätter och finns i otaliga varianter. Spanjorerna har gjort dessa...

Sherry, spanskt vin och vintips till tapas.

Varför inte njuta ett glas uppfriskande sherry i eftermiddagssolen - klassiskt med spanska tapas...