Marinerade kronärtskockor

Introduktion och förberedelse

Marinerade kronärtskockor i olivolja, vitlök, chili, citron och basilika.

Serveringsförslag

Gott som tilltugg, tapas, på pizza, till sallad eller som tillbehör till det mesta.

Varianter

Istället för kronärtskockshjärtan kan du ta kronärtskocksbottnar. Skär dem då i halvor.

4 portioner marinerade kronärtskockor

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 3 min
  • Klart på: 8 min

Ingredienser

  • 1 burk 400 gram kronärtskockshjärtan, ca 8-10 styck
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 krm chiliflakes
  • 4 msk olivolja
  • 0,5 krm salt
  • 0,5 krm svartpeppar
  • 0,5 tsk torkad basilika
  • 0,5 msk citronsaft

Tillagning

  1. Häll av och skölj kronärtskockshjärtanen. Lägg dem i en skål.
  2. Tillsätt pressad vitlök, chili, olivolja, salt, svartpeppar, basilika och citronsaft.
  3. Servera direkt eller låt stå i kylen och marinera till servering.
E-mail
Medel: 3.9 (34 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 85 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2022-01-26

Tillbehör och liknande recept:

Bjud på lyxiga men lättlagade spanska tapas

Tapas kallas dessa spanska små rätter och finns i otaliga varianter. Spanjorerna har gjort dessa...

Sherry, spanskt vin och vintips till tapas.

Varför inte njuta ett glas uppfriskande sherry i eftermiddagssolen - klassiskt med spanska tapas...