Spagetti med parmesan
Här med extra allt men pastan blir också god på enklast vis med riven parmesan och smör eller olivolja, salt och peppar.
På bilden har lyxat till spagettin ordentligt med soltorkad hackad tomat, vitlök, chiliflakes, ruccola och färsk basilika.
Tillagning
- Koka spagettin enligt paket.
- Riv parmesan fint.
- Häll av pastan och blanda den med smör eller olivolja, parmesan och smaka av med salt och svartpeppar.
- Nu kan du servera pastan.
- Valfri extra smaksättning: du får förbereda rostad vitlök någon halvtimme innan. Sätt ugnen på 200 grader. Skala av det allra yttersta lagret på de hela vitlökarna. Gnid in dem i lite olivolja och rosta dem i en panna i 25 minuter tills de är mjuka inuti.
- Fräs chiliflakes och pressad vitlök i lite av oljan från de soltorkade tomaterna någon minut.
- Vänd i chili- och vitlöksoljan i pastan tillsammans med hackade soltorkade tomater, hackad basilika och ruccola.
- Skär vitlökarna i halvor med en tandad brödkniv och servera till pastan. Den mjuka vitlöken kläms ut över pastan.
Serveringsförslag
Gott till är rostad vitlök, nybakt baguette (baka själv eller värm bake-off eller köp nybakt) och en tomatsallad med färsk basilika, olivolja och vinäger.
Gräddig pasta
Ett annat alternativ är att ösa på med mer riven parmesan, smör och även ha i en skvätt grädde för en riktigt krämig pasta.
Parmesan är ej vegetarisk
Pastan är egentligen inte vegetarisk då parmesanost ej är vegetarisk då den ystas med löpe.
Välj en ost ystad med enzym istället eller vegan ost som Violife proseciano om du bryr dig om det eller ska bjuda strikta vegetarianer på pastan.
Uppskattat näringsvärde per portion: 564 kcal