Snittar med mozzarella
Varma goda snittar av vitt bröd toppade med mozzarellaost gratinerade i ugnen.
Här med olivolja, tomatpuré, basilika och chili.
Tillagning
- Sätt ugnen på 225 grader grill.
- Skär brödet i vardera fyra trianglar.
- Pensla dem med olivolja.
- Bred på en klick tomatpuré på varje snitt.
- Strö över lite chiliflakes.
- Lägg på ett halvt blad basilika på varje snitt.
- Skär mozzarellaosten i två halvor. Skär den ena halvan i 0,5 cm tjocka skivor och lägg en skiva på varje snitt.
- Placera snittarna på ett bakplåtspapper på galler.
- Gratinera dem i mitten av ugnen i ca 3 minuter eller tills de fått fin färg och osten smält.
- Ta ut och servera snittarna varma.
Serveringsförslag
Goda som välkomsttilltugg och snittar till fest eller buffé.
Varianter
- Det är också gott med pesto eller tapenade under osten.
- Du kan byta färsk mozzarella mot riven mozzarella. Vidare funkar scamorza eller burrata som alternativ.
- Vill du ha helt vegetariska eller vegana snittar så kan du välja en sojaost mozzarellastyle istället för vanlig mozzarella.
Kan förberedas
Du kan förbereda snittarna i god tid och förvara dem övertäckta i kylen tills det är dags att värma och servera dem.
Att dricka till
- Som dryck kan du ta festligt mousserande vin som Italiensk prosecco eller annat mousserande vin som Champagne eller Cava.
- Ett kylt vitt vin från Italien passar också förslagsvis från Soave eller en Pinot Grigio. Kall öl eller torr fransk cider passar också.
- Som alkoholfritt passar alkoholfri öl, Kombucha eller kallt mineralvatten.
Uppskattat näringsvärde per portion: 154 kcal