Snittar med mozzarella
Introduktion och förberedelse
Varma goda snittar av vitt bröd toppade med mozzarellaost gratinerade i ugnen.
Här med olivolja, tomatpuré, basilika och chili.
Varianter
Det är också gott med pesto eller tapenade under osten.
Kan förberedas
Du kan förbereda snittarna i god tid och förvara dem övertäckta i kylen tills det är dags att värma och servera dem.
Nästan vego
Snittarna är nästan vegetariska om man bortser från hur osten tillverkats (löpen).
Vill du ha helt vegetariska eller vegana snittar så kan du välja en sojaost mozzarellastyle istället för vanlig mozzarella.
Att dricka till
- Som dryck kan du ta festligt mousserande vin som Italiensk prosecco eller annat mousserande vin som Champagne eller Cava.
- Ett kylt vitt vin från Italien passar också förslagsvis från Soave eller en Pinot Grigio. Kall öl eller torr fransk cider passar också.
- Som alkoholfritt passar alkoholfri öl, Kombucha eller kallt mineralvatten.

Tillagning
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Skär brödet i vardera fyra trianglar.
- Pensla dem med olivolja.
- Bred på en klick tomatpuré på varje snitt.
- Strö över lite chiliflakes.
- Lägg på ett halvt blad basilika på varje snitt.
- Skär mozzarellaosten i två halvor. Skär den ena halvan i 0,5 cm tjocka skivor och lägg en skiva på varje snitt.
- Placera snittarna på ett bakplåtspapper på galler.
- Gratinera dem i mitten av ugnen i ca 10 minuter eller tills de fått fin färg och osten smält.
- Ta ut och servera snittarna med mozzarella varma.
Uppskattat näringsvärde per portion: 154 kcal