Snittar med mozzarella

Varma goda snittar av vitt bröd toppade med mozzarellaost gratinerade i ugnen. Här med olivolja, tomatpuré, basilika och chili. Det är också gott med pesto eller tapenade under osten.
Du kan förbereda snittarna i god tid och förvara dem övertäckta i kylen tills det är dags att värma och servera dem.
Snittarna är vegetariska men vill du ha vegansnittar så kan du välja en sojaost mozzarellastyle istället för vanlig mozzarella.

4 portioner snittar med mozzarella

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 15 min

Ingredienser

  • 3 skivor vitt bröd ex. rostbröd eller italienskt lantbröd
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk tomatpuré
  • 0,5 tsk chiliflakes
  • några blad färsk basilika
  • 0,5 mozzarellaost i lag

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skär brödet i vardera fyra trianglar.
  3. Pensla dem med olivolja.
  4. Bred på en klick tomatpuré på varje snitt.
  5. Strö över lite chiliflakes.
  6. Lägg på ett halvt blad basilika på varje snitt.
  7. Skär mozzarellaosten i två halvor. Skär den ena halvan i 0,5 cm tjocka skivor och lägg en skiva på varje snitt.
  8. Placera snittarna på ett bakplåtspapper på galler.
  9. Gratinera dem i mitten av ugnen i ca 10 minuter eller tills de fått fin färg och osten smält.
  10. Ta ut och servera snittarna med mozzarella varma.
E-mail
Medel: 3 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad kock med fil. kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan, medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine de Rôtisseurs Pro, Sveriges Matskribenters Förening samt ett Advanced Certificate i drycker. Jag har också skrivit en bok om Calvados

5 orimligt goda avokadomackor

Här är smörgåsarna som du bara måste testa.

Läs mer

Sponsrat

Lingon - skogens röda guld

I skogen kan man ännu hitta lingon. Fram till första frosten brukar man säga att lingonen är fina att plocka. Här hittar du recepten du behöver för lingonsylt, rårörda lingon, lingondricka, lingonparfait med mera.

Läs mer

Blåbärstips

Här hittar du recept och lite intressanta fakta om blåbär - som är ett falskt bär - egentligen är det en liten frukt men vi kallar det ändå bär. Baka blåbärspaj, gör blåbärssylt eller annat gott med vora goda blåbär. 

Läs mer

Färsk svensk majs

Tidig höst är säsong för fin och god svensk söt majs. Enkelt och gott är kokt majskolv med smör, flingsalt och nymalen svartpeppar men det finns även mycker mer man kan laga med god majs - prova majssoppa eller plättar. Dessutom passar majs som tillbehör till det mesta. Och är du trött på burkmajs så passa på nu när majsen är billig att frysa in färsk kokt majs i lagom portionspåsar. 

Läs mer