Snittar med mozzarella

Varma goda snittar av vitt bröd toppade med mozzarellaost gratinerade i ugnen. Här med olivolja, tomatpuré, basilika och chili. Det är också gott med pesto eller tapenade under osten.
Du kan förbereda snittarna i god tid och förvara dem övertäckta i kylen tills det är dags att värma och servera dem.
Snittarna är vegetariska men vill du ha vegansnittar så kan du välja en sojaost mozzarellastyle istället för vanlig mozzarella.

4 portioner snittar med mozzarella

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 15 min

Ingredienser

  • 3 skivor vitt bröd ex. rostbröd eller italienskt lantbröd
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk tomatpuré
  • 0,5 tsk chiliflakes
  • några blad färsk basilika
  • 0,5 mozzarellaost i lag

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skär brödet i vardera fyra trianglar.
  3. Pensla dem med olivolja.
  4. Bred på en klick tomatpuré på varje snitt.
  5. Strö över lite chiliflakes.
  6. Lägg på ett halvt blad basilika på varje snitt.
  7. Skär mozzarellaosten i två halvor. Skär den ena halvan i 0,5 cm tjocka skivor och lägg en skiva på varje snitt.
  8. Placera snittarna på ett bakplåtspapper på galler.
  9. Gratinera dem i mitten av ugnen i ca 10 minuter eller tills de fått fin färg och osten smält.
  10. Ta ut och servera snittarna med mozzarella varma.
E-mail
Medel: 3 (1 röst)

Kockens bästa grilltips

Varför smakar just grillad mat smakar så gott? Här hittar du svaret samt några av mina favoriter på grillen - marinader, såser, förrätter, grillspett, helgrillat och vilka andra goda tillbehör som passar. 

Läs mer

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer

Dax för rabarber

Den första rabarbern med mjälla och goda stjälkar kommer tidig vår. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer