Smörkräm

Smörkräm till bakverk och fyllningar. Tillsätt kaffe och du får mockasmörkräm eller kakao och du får chokladsmörkräm.

Receptet räcker till fyllning av 1-2 lager på en tårta ev. får du dubbla det om du vill ha mycket smörkräm till fyllning. Om du vill ha annan smak så kan du smaksätta nedan recept med: 3 msk snabbkaffe eller espresso (mockasmörkräm). Eller 2 msk kakao (chokladsmörkräm). Vill du ha en ännu mer krämig smörkräm så rör du i två äggulor till 100 gram smör. 

1 sats smörkräm

  • Förberedelse: 2 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 7 min

Ingredienser

  • 100 gram smör, rumsvarmt
  • 2 dl florsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 äggulor (valfritt)

Tillagning

  1. Rör smör mjukt. Du kan också mikra smöret några sekunder i taget och rör emellan.
  2. Tillsätt socker samt vaniljsocker.
  3. Rör eller vispa någon minut tills sockret löst sig och du har en jämn fluffig smörkräm.
  4. Vill du ha en riktigt krämig smörkräm så kan du tillsätta 2 äggulor per 100 gram smör. Tillsätt en äggula i taget under kraftig men kort vispning.
  5. Smörkrämen är klar att användas.
  6. Tillsätt ev. smaksättning som kaffe eller kakao till smörkrämen för mockasmörkräm eller chokladsmörkräm.
E-mail
Medel: 4.2 (20 röster)

Kockens bästa grilltips

Varför smakar just grillad mat smakar så gott? Här hittar du svaret samt några av mina favoriter på grillen - marinader, såser, förrätter, grillspett, helgrillat och vilka andra goda tillbehör som passar. 

Läs mer

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer

Dax för rabarber

Den första rabarbern med mjälla och goda stjälkar kommer tidig vår. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer