Skinka med Mimosasallad

Introduktion och förberedelse

Skinka med Mimosasallad, kokt potatis, broccoli och sallad. Du kan välja kokt eller rökt skinka - hel eller i skivor

Gott att laga på överbliven julskinka eller med skivad smörgåsskinka.

Varianter

  • Vidare blir det gott med rostbiff, bresaola eller annat kallskuret kött.
  • Istället för färsk frukt kan man använda fruktcocktail på burk. Godast och nyttigast blir det dock med färsk frukt.
  • Du kan byta grädden mot crème fraiche. Eller bara använda 2,5 dl matyoghurt för en variant av Mimosasallad.

4 portioner skinka med Mimosasallad

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 500 gram kokt eller rökt skinka, hel eller i skivor
  • Tillbehör: 12 potatisar, ex. fast sort delikatesspotatisar i mindre storlek
  • 65 gram grönsallad
  • 2 huvud broccoli
  • Mimosasallad: 2 äpplen
  • 3 skivor ananas från burk eller färsk ananas
  • 3 st mandariner eller clementiner, färska
  • 12 vindruvor, gärna utan kärnor eller dela och kärna ur
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl vispgrädde

Tillagning

  1. Börja koka potatisen. Du kan koka med skal om de är fina. Räkna ca 20 minuter.
  2. Mimosasallad: Skölj och skala äpplen om du vill. Tärna äpplena.
  3. Skär bort skal, dela i klyftor och skär bort innerstammen från ananasen. Skär i tärningar.
  4. Skala och tärna mandarinerna.
  5. Dela och kärna ur vindruvorna.
  6. Vispa grädden hård.
  7. Blanda samman med majonnäsen i en skål.
  8. Rör ner frukten. Spara ev. en del av frukten att garnera med. Smaka ev. av mimosasalladen med lite salt.
  9. Skär broccoli i buketter och koka dem mjuka ca 5 minuter i en kastrull med några dl vatten under lock.
  10. Skiva skinkan om den ej redan är skivad.
  11. Skölj grönsallad.
  12. Servera skinkan med Mimosasalladen, kokt potatis och broccoli samt grönsallad.
E-mail
Medel: 4.5 (2 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 233 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-09-06

Tillbehör och liknande recept: