Skinka med Mimosasallad

Skinka med Mimosasallad, kokt potatis, broccoli och sallad. Du kan välja kokt eller rökt skinka - hel eller i skivor

Gott att laga på överbliven julskinka eller med skivad smörgåsskinka.

4 portioner skinka med Mimosasallad

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 500 gram kokt eller rökt skinka, hel eller i skivor
  • Tillbehör: 12 potatisar, ex. fast sort delikatesspotatisar i mindre storlek
  • 65 gram grönsallad
  • 2 huvud broccoli
  • Mimosasallad: 2 äpplen
  • 3 skivor ananas från burk eller färsk ananas
  • 3 st mandariner eller clementiner, färska
  • 12 vindruvor, gärna utan kärnor eller dela och kärna ur
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl vispgrädde

Tillagning

  1. Börja koka potatisen. Du kan koka med skal om de är fina. Räkna ca 20 minuter.
  2. Mimosasallad: Skölj och skala äpplen om du vill. Tärna äpplena.
  3. Skär bort skal, dela i klyftor och skär bort innerstammen från ananasen. Skär i tärningar.
  4. Skala och tärna mandarinerna.
  5. Dela och kärna ur vindruvorna.
  6. Vispa grädden hård.
  7. Blanda samman med majonnäsen i en skål.
  8. Rör ner frukten. Spara ev. en del av frukten att garnera med. Smaka ev. av mimosasalladen med lite salt.
  9. Skär broccoli i buketter och koka dem mjuka ca 5 minuter i en kastrull med några dl vatten under lock.
  10. Skiva skinkan om den ej redan är skivad.
  11. Skölj grönsallad.
  12. Servera skinkan med Mimosasalladen, kokt potatis och broccoli samt grönsallad.

Varianter

  • Vidare blir det gott med rostbiff, bresaola eller annat kallskuret kött.
  • Istället för färsk frukt kan man använda fruktcocktail på burk. Godast och nyttigast blir det dock med färsk frukt.
  • Du kan byta grädden mot crème fraiche. Eller bara använda 2,5 dl matyoghurt för en variant av Mimosasallad.
E-mail
Medel: 4.5 (2 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 233 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2021-10-28

Tillbehör och liknande: