Skinka med Mimosasallad

Skinka med Mimosasallad, kokt potatis, broccoli och sallad. Du kan välja kokt eller rökt skinka - hel eller i skivor. Gott att laga på överbliven julskinka eller med skivad smörgåsskinka. Vidare blir det gott med rostbiff, bresaola eller annat kallskuret kött.
Istället för färsk frukt kan man använda fruktcocktail. Godast och nyttigast blir det dock med färsk frukt.
Du kan byta grädden mot crème fraiche. Eller bara använda 2,5 dl matyoghurt för en nyttigare variant av Mimosasallad.

4 portioner skinka med Mimosasallad

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 500 gram kokt eller rökt skinka, hel eller i skivor
  • Tillbehör: 12 potatisar, ex. fast sort delikatesspotatisar i mindre storlek
  • 65 gram grönsallad
  • 2 huvud broccoli
  • Mimosasallad: 2 äpplen
  • 3 skivor ananas från burk eller färsk ananas
  • 3 st mandariner eller clementiner, färska
  • 12 vindruvor, gärna utan kärnor eller dela och kärna ur
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl vispgrädde

Tillagning

  1. Börja koka potatisen. Du kan koka med skal om de är fina. Räkna ca 20 minuter.
  2. Mimosasallad: Skölj och skala äpplen om du vill. Tärna äpplena.
  3. Skär bort skal, dela i klyftor och skär bort innerstammen från ananasen. Skär i tärningar.
  4. Skala och tärna mandarinerna.
  5. Dela och kärna ur vindruvorna.
  6. Vispa grädden hård.
  7. Blanda samman med majonnäsen i en skål.
  8. Rör ner frukten. Spara ev. en del av frukten att garnera med. Smaka ev. av mimosasalladen med lite salt.
  9. Skär broccoli i buketter och koka dem mjuka ca 5 minuter i en kastrull med några dl vatten under lock.
  10. Skiva skinkan om den ej redan är skivad.
  11. Skölj grönsallad.
  12. Servera skinkan med Mimosasalladen, kokt potatis och broccoli samt grönsallad.
E-mail
Medel: 4.5 (2 röster)

Picknickens dag 22 maj

Låt oss göra picknickensdag till en riktig helgdag! Vägra jobb och ut i det fria med en macka, kakor och kaffe ;)

Läs mer

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Dax för rabarber

Nu kommer den första späda, mjälla och goda rabarbern upp. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer