Skinka med Mimosasallad
Skinka med Mimosasallad, kokt potatis, broccoli och sallad. Du kan välja kokt eller rökt skinka - hel eller i skivor
Gott att laga på överbliven julskinka eller med skivad smörgåsskinka.
Tillagning
- Börja koka potatisen. Du kan koka med skal om de är fina. Räkna ca 20 minuter.
- Mimosasallad: Skölj och skala äpplen om du vill. Tärna äpplena.
- Skär bort skal, dela i klyftor och skär bort innerstammen från ananasen. Skär i tärningar.
- Skala och tärna mandarinerna.
- Dela och kärna ur vindruvorna.
- Vispa grädden hård.
- Blanda samman med majonnäsen i en skål.
- Rör ner frukten. Spara ev. en del av frukten att garnera med. Smaka ev. av mimosasalladen med lite salt.
- Skär broccoli i buketter och koka dem mjuka ca 5 minuter i en kastrull med några dl vatten under lock.
- Skiva skinkan om den ej redan är skivad.
- Skölj grönsallad.
- Servera skinkan med Mimosasalladen, kokt potatis och broccoli samt grönsallad.
Varianter
- Vidare blir det gott med rostbiff, bresaola eller annat kallskuret kött.
- Istället för färsk frukt kan man använda fruktcocktail på burk. Godast och nyttigast blir det dock med färsk frukt.
- Du kan byta grädden mot crème fraiche. Eller bara använda 2,5 dl matyoghurt för en variant av Mimosasallad.
Uppskattat näringsvärde per portion: 233 kcal