Tzayspett med Mimosasallad
Stekta tzayspett med hemgjord mimosasallad är gott med kokt potatis, broccoli och sallad samt ett gott bröd till.
En god vegetarisk rätt med Mimosasallad på färsk frukt.
Tillagning
- Ta fram och tina Tzayspetten.
- Börja koka potatisen. Du kan koka med skal om de är fina. Räkna ca 20 minuter.
- Mimosasallad med yoghurt: Skölj och skala äpplen om du vill. Tärna äpplena.
- Skär bort skal, dela i klyftor och skär bort innerstammen från ananasen. Skär i tärningar.
- Skala och tärna mandarinerna. Dela och kärna ur vindruvorna.
- Vispa grädden i en skål.
- Blanda vispad grädde, majonnäs, äpplen, ananans, vindruvor och mandariner i en skål. Spara eventuellt en del av frukten att garnera med. Smaka av mimosasalladen med lite salt.
- Stek Tzayspetten i en panna med lite olja några minuter på varje sida. De ska få fin färg och brynt yta.
- Skär broccoli i buketter och koka dem mjuka ca 5 minuter i en kastrull med några dl vatten under lock.
- Skölj grönsallad.
- Servera Tzayspetten med Mimosasalladen, kokt potatis och broccoli samt grönsallad.
Tips
- Du kan även servera med en mimosallad på yoghurt.
- Tzay-spett finns frysta - sök på nätet. De kommer från Thailand och består av sojaprotein smaksatt med chili och ingefära.
Uppskattat näringsvärde per portion: 482 kcal