Tzayspett med Mimosasallad

Introduktion och förberedelse

Stekta tzayspett med hemgjord mimosasallad är gott med kokt potatis, broccoli och sallad samt ett gott bröd till.

En god vegetarisk rätt med Mimosasallad på färsk frukt.

Du kan även servera med en mimosallad på yoghurt.

Tzay-spett finns frysta i välsorterade butiker. De kommer från Thailand och består av sojaprotein smaksatt med chili och ingefära.

Stekta tzayspett med krämig Mimosasallad och tillbehör
Stekta tzayspett passar mycket bra ihop med klassisk krämig Mimosasallad - här med färsk frukt. Gott med kokt fin ekopotatis och ekologisk broccoli samt lite grönsallad och bröd som Samon.

4 portioner tzayspett med Mimosasallad

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 400 gram Tzayspett, 12 spett
  • 1 msk olivolja
  • Tillbehör: 12 potatisar, ex. fast sort delikatesspotatisar i mindre storlek
  • 65 gram grönsallad av valfri sort
  • 2 huvud broccoli
  • MIMOMOSASALLAD: 2 äpplen
  • 3 skivor ananas från burk eller färsk ananas
  • 3 st mandariner eller clementiner, färska
  • 12 vindruvor, gärna utan kärnor eller dela och kärna ur
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl vispgrädde

Tillagning

  1. Ta fram och tina Tzayspetten.
  2. Börja koka potatisen. Du kan koka med skal om de är fina. Räkna ca 20 minuter.
  3. Mimosasallad med yoghurt: Skölj och skala äpplen om du vill. Tärna äpplena.
  4. Skär bort skal, dela i klyftor och skär bort innerstammen från ananasen. Skär i tärningar.
  5. Skala och tärna mandarinerna. Dela och kärna ur vindruvorna.
  6. Vispa grädden i en skål.
  7. Blanda vispad grädde, majonnäs, äpplen, ananans, vindruvor och mandariner i en skål. Spara eventuellt en del av frukten att garnera med. Smaka av mimosasalladen med lite salt.
  8. Stek Tzayspetten i en panna med lite olja några minuter på varje sida. De ska få fin färg och brynt yta.
  9. Skär broccoli i buketter och koka dem mjuka ca 5 minuter i en kastrull med några dl vatten under lock.
  10. Skölj grönsallad.
  11. Servera Tzayspetten med Mimosasalladen, kokt potatis och broccoli samt grönsallad.
E-mail
Medel: 4.5 (2 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 482 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-09-03

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.