Tzayspett med Mimosasallad

Tzayspett med mimosasallad, kokt potatis, broccoli och sallad. En god vegetarisk rätt med Mimosasallad på färsk frukt och yoghurt.
Räkna 3 tzayspett per portion.
Tzay-spett finns frysta i välsorterade butiker bla av märket Ridderheims. De kommer från Thailand och består av sojaprotein smaksatt med chili och ingefära.

4 portioner tzayspett med Mimosasallad

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 400 gram Tzayspett
  • 1 msk olivolja
  • Tillbehör: 12 potatisar, ex. fast sort delikatesspotatisar i mindre storlek
  • 65 gram grönsallad
  • 2 huvud broccoli
  • Mimosasallad: 2 äpplen
  • 3 skivor ananas från burk eller färsk ananas
  • 3 st mandariner eller clementiner, färska
  • 12 vindruvor, gärna utan kärnor eller dela och kärna ur
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl vispgrädde

Tillagning

  1. Ta fram och tina Tzayspetten.
  2. Börja koka potatisen. Du kan koka med skal om de är fina. Räkna ca 20 minuter.
  3. Mimosasallad med yoghurt: Skölj och skala äpplen om du vill. Tärna äpplena.
  4. Skär bort skal, dela i klyftor och skär bort innerstammen från ananasen. Skär i tärningar.
  5. Skala och tärna mandarinerna.
  6. Dela och kärna ur vindruvorna.
  7. Blanda samman med yoghurten i en skål.
  8. Rör ner frukten. Spara ev. en del av frukten att garnera med. Smaka ev. av mimosasalladen med lite salt.
  9. Stek Tzayspetten i en panna med lite olja några minuter på varje sida. De ska få fin färg och brynt yta.
  10. Skär broccoli i buketter och koka dem mjuka ca 5 minuter i en kastrull med några dl vatten under lock.
  11. Skölj grönsallad.
  12. Servera Tzayspetten med Mimosasalladen, kokt potatis och broccoli samt grönsallad.
E-mail
Medel: 4 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad kock med fil. kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan, medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine de Rôtisseurs Pro, Sveriges Matskribenters Förening samt ett Advanced Certificate i drycker. Jag har också skrivit en bok om Calvados

Blåbärstips

Här hittar du recept och lite intressanta fakta om blåbär - som är ett falskt bär - egentligen är det en liten frukt men vi kallar det ändå bär. Baka blåbärspaj, gör blåbärssylt eller annat gott med vora goda blåbär. 

Läs mer

Lingon - skogens röda guld

I skogen kan man ännu hitta lingon. Fram till första frosten brukar man säga att lingonen är fina att plocka. Här hittar du recepten du behöver för lingonsylt, rårörda lingon, lingondricka, lingonparfait med mera.

Läs mer

Goda ostar och gott vin

Ost, vin och annat gott att njuta i trevligt sällskap - kan det bli bättre? Här hittar du tips på ostar, tillbehör och viner till ostmyset.  

Läs mer

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer

Färsk svensk majs

Tidig höst är säsong för fin och god svensk söt majs. Enkelt och gott är kokt majskolv med smör, flingsalt och nymalen svartpeppar men det finns även mycker mer man kan laga med god majs - prova majssoppa eller plättar. Dessutom passar majs som tillbehör till det mesta. Och är du trött på burkmajs så passa på nu när majsen är billig att frysa in färsk kokt majs i lagom portionspåsar. 

Läs mer

Mexikansk streetfood

Mexikansk gatumat gillar jag skarpt - gott, nyttigt och så starkt man vill ha det. Tacomys och Texmex-buffé har sin charm - när du vill prova lite mer Mexikansk mat och laga från grunden med långstekt kött, salsor, guacamole, tostadas, chilisåser och annat gott så hittar du recept och tips här. 

Läs mer