Kassler med Mimosasallad
Kassler med Mimosasallad, kokt potatis, broccoli och sallad.
En god rätt med Mimosasallad på färsk frukt som tärnat äpple, vindruvor, ananas och clementin eller mandarin.
Kassler är saltad och rökt kotlettrad från gris. Köp svensk kassler.
Godast och nyttigast blir det med färsk frukt.
Tillagning
- Börja koka potatisen. Du kan koka med skal om de är fina. Räkna ca 20 minuter.
- Mimosasallad: Skölj och skala äpplen om du vill. Tärna äpplena.
- Skär bort skal, dela i klyftor och skär bort innerstammen från ananasen. Skär i tärningar.
- Skala och tärna mandarinerna.
- Dela och kärna ur vindruvorna.
- Vispa grädden hård.
- Blanda samman med majonnäsen i en skål.
- Rör ner frukten. Spara ev. en del av frukten att garnera med. Smaka ev. av mimosasalladen med lite salt.
- Skär broccoli i buketter och koka dem mjuka ca 5 minuter i en kastrull med några dl vatten under lock.
- Skiva kasslern.
- Skölj grönsallad.
- Servera kasslern i skivor med Mimosasalladen, kokt potatis och broccoli samt grönsallad.
Varianter
- Istället för färsk frukt kan man använda fruktcocktail eller inlagd frukt som ananas och mandarin men ta färskt äpple och vindruvor.
- Du kan byta grädden mot crème fraiche.
- Eller bara använda 2,5 dl matyoghurt eller gräddfil för en smalare variant av Mimosasallad.
Uppskattat näringsvärde per portion: 565 kcal