Kassler med Mimosasallad

Introduktion och förberedelse

Kassler med Mimosasallad, kokt potatis, broccoli och sallad. En god rätt med Mimosasallad på färsk frukt som tärnat äpple, vindruvor, ananas och clementin eller mandarin.

Istället för färsk frukt kan man använda fruktcocktail eller inlagd frukt som ananas och mandarin men ta färskt äpple och vindruvor.

Godast och nyttigast blir det dock med färsk frukt. Du kan byta grädden mot crème fraiche. Eller bara använda 2,5 dl matyoghurt eller gräddfil för en smalare variant av Mimosasallad.

Köp svensk kassler. Kassler är saltad och rökt kotlettrad från gris.

4 portioner kassler med Mimosasallad

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 500 gram kassler
  • Tillbehör: Tillbehör: 12 potatisar, ex. fast sort delikatesspotatisar i mindre storlek
  • 65 gram grönsallad
  • 2 huvud broccoli
  • Mimosasallad: 2 äpplen
  • 3 skivor ananas färsk ananas eller från burk
  • 2 färska eller motsvarande inlagda mandariner eller clementiner. Apelsin funkar också.
  • 12 vindruvor, gärna utan kärnor eller dela och kärna ur
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl vispgrädde

Tillagning

  1. Börja koka potatisen. Du kan koka med skal om de är fina. Räkna ca 20 minuter.
  2. Mimosasallad: Skölj och skala äpplen om du vill. Tärna äpplena.
  3. Skär bort skal, dela i klyftor och skär bort innerstammen från ananasen. Skär i tärningar.
  4. Skala och tärna mandarinerna.
  5. Dela och kärna ur vindruvorna.
  6. Vispa grädden hård.
  7. Blanda samman med majonnäsen i en skål.
  8. Rör ner frukten. Spara ev. en del av frukten att garnera med. Smaka ev. av mimosasalladen med lite salt.
  9. Skär broccoli i buketter och koka dem mjuka ca 5 minuter i en kastrull med några dl vatten under lock.
  10. Skiva kasslern.
  11. Skölj grönsallad.
  12. Servera kasslern i skivor med Mimosasalladen, kokt potatis och broccoli samt grönsallad.
E-mail
Medel: 3 (3 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-04-18

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.