Sill med lime limesill

Sill med lime. Limesill. Inlagd sill smaksatt med lime, purjolök och kryddpeppar i ättikslag. En klar sill med inläggningssill.
Det går bra att använda 5-minuters sill också - då kan du äta sillen direkt efter inläggning.

4 portioner limesill

  • Förberedelse: 30 min
  • Tillagning: 14 min
  • Klart på: 14 tim 30 min

Ingredienser

  • 420 gram inläggningssill
  • 1 lime
  • Ättikslag: 1,5 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 0,5 dl ättiksprit 12%
  • 0,5 tsk kryddpeppar
  • 1 lagerblad
  • 0,5 purjolök

Tillagning

  1. Skölj och strimla purjolök.
  2. Blanda vatten, socker, ättika, kryddpeppar, lagerblad och purjolök i en kastrull. Koka upp ättikslagen med kryddpepparn. Sätt åt sidan att kallna.
  3. Skölj och skrubba limefrukten. Dela den och pressa ur saften ur en halva. Skiva den andra halvan fint.
  4. Tillsätt limesaften till lagen.
  5. Skär eller klipp inläggningssill i sneda bitar ca 1,5 cm breda.
  6. Varva sill, lag och limeskivor i en 0,5 liters glasburk.
  7. Häll över ättikslagen. Förslut med lock.
  8. Låt limesillen stå minst över natten i kylen innan servering.
E-mail
Medel: 3 (2 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad på Restauranghögskolan i Grythyttan och har ett Advanced Certificate i drycker. Jag är medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine Pro, Slowfood och Sveriges Matskribenters Förening. 

Svart Fredag i köket

Fynda köksgrejer på Black Friday rean 2017. Var är det rea, på vad och vad ska man tänka på? Mitt tips är att titta efter lite dyrare köksgrejer som du kanske tänkt köpa ett tag eller julklappar. På Black fredag reas numer det mesta - allt från knivar till köksmaskiner. Och kanske dags att slå till på en Sous Vide cirkulator för dig som längtat efter det. 

Läs mer

Saftig babka med kanel- och valnötsfyllning

Här är det enkla receptet. 

Läs mer

Sponsrat

Massor med goda recept på kyckling

Nya favoriter och goda klassiker som grillad kyckling, kycklingspett, kycklingfilé, kycklinggrytor och soppor. Vi svenskar gillar kyckling i alla former - på 20 år har vi fördubblat konsumtionen.

Läs mer

Goda ostar och gott vin

Ost, vin och annat gott att njuta i trevligt sällskap - kan det bli bättre? Här hittar du tips på ostar, tillbehör och viner till ostmyset.  

Läs mer