Rum punch med kokosrom och lemonad
En enkel och läskande Rum punch med kokosrom, mörk rom, anansjuice, is och lemonad.
Tillagning
- Se till att juice och lemonad är kallt.
- Lägg isen i glaset.
- Mät upp och tillsätt kokosrom, ananasjuice samt lemonad.
- Rör med en drinkpinne.
- Toppa upp med den mörka romen överst.
- Garnera förslagsvis med en klyfta lime, paraply, drinkpinne med mera.
Serveringsförslag
- Serveras i ett Tiki-glas, högt longdrink, highball eller kurvigt fint Hurricane glas.
- Gott med snacks till som salta pinnar, rostade nötter, pumpafrön eller chips till.
Garnering
- Jag serverade med drinkpinne med klyfta lime, sugrör, paraply och lite glitter.
- Fler förslag är en skiva lime vikt runt ett maraschino cocktail bär på tandpetare eller liknande. Eller en drinkpinne med ananas eller annan färsk frukt som dessa cocktailpinnar.
Val av ingredienser
- Välj en valfri mörk lagrad rom. Jag tog Havanna Club Añejo 7 años.
- Ananasjuice kan du köpa en fin valfri sort. Du kan även ta annan juice eller smoothie med ananas i blandningen. Som råsaft blandning med mango eller något annat du gillar.
- Som lemonad kan du ta citron, rabarber, fläder eller liknande. Välj lemonad med kolsyra. Eller sodavatten för en mindre söt drink.
Varianter
- Skakas med is i shaker men kan också röras med krossad is i rörglas eller direk i glaset samt serveras med krossad is.
- En liknande variant är Rum Punch eller Planters Punch.
Uppskattat näringsvärde per portion: 165 kcal