Buffy drink

Buffy är en iskall, fruktig och läskande drink med passionsfrukt och mörk rom. Servera som longdrink eller cocktail. Sötma från Passao Passion (passionsfruktslikör), fyllig mörk rom, fruktig apelsinjuice, syrlig lime toppat med färsk passionsfrukt och massa is. 

En slags Passao och rom-cocktail. Passar som longdrink till vår och sommar eller till fest. Blir också jättegod blandad som bål med stora isbitar och garnera vid servering med en halva passionsfrukt. 

Drinken sägs vara döpt efter en bartender som jag antar skapade drinken på Gondolen i Stockholm. Kanske Buffy vampyren har ett extrajobb? 

Vill du göra den alkoholfri så tar du såklart bort rom och passao som är en likör med runt 15-17% alkohol. Vidare så är förslag att ersätta med frukten från 1 färsk passionsfrukt och någon tsk koncentrerad apelsinsaft eller sockerlag för att få upp sötman. 

Servera i highballglas eller passande höga glas för en longdrink. Sugrör eller drinkpinne är valfritt. Kan garneras till en pool-drink med paraplyer och fruktspett (sätt på en extra halva färsk passionsfrukt på dessa spett så passar de till drinken) osv om man vill.  

1 drink

  • Förberedelse: 2 min
  • Tillagning: 1 min
  • Klart på: 3 min

Ingredienser

  • 4 cl mörk rom
  • 2 cl Passoa passion (passionsfruktslikör)
  • 1 cl limejuice
  • 12 cl färskpressad apelsinjuice
  • 1/2 passionsfrukt
  • 1 dl krossad is

Tillagning

  1. Se gärna till att ha kall apelsinjuice samt glas - ställ ev. i frysen. Ta fram shaker, mätglas och ingredienser. Skölj och dela passionsfrukten. Krossa is.
  2. Mät upp rom, passao, limejuice och apelsinjuice i en shaker med krossad is.
  3. Sila upp drinken i passande högt highballglas. Garnera med en halva passionsfrukt och sugrör. Eller som du vill ex. med fruktspett enligt förslag ovan.
E-mail
Medel: 5 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad kock med fil. kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan, medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine de Rôtisseurs Pro, Sveriges Matskribenters Förening samt ett Advanced Certificate i drycker. Jag har också skrivit en bok om Calvados

Blåbärstips

Här hittar du recept och lite intressanta fakta om blåbär - som är ett falskt bär - egentligen är det en liten frukt men vi kallar det ändå bär. Baka blåbärspaj, gör blåbärssylt eller annat gott med vora goda blåbär. 

Läs mer

Lingon - skogens röda guld

I skogen kan man ännu hitta lingon. Fram till första frosten brukar man säga att lingonen är fina att plocka. Här hittar du recepten du behöver för lingonsylt, rårörda lingon, lingondricka, lingonparfait med mera.

Läs mer

Goda ostar och gott vin

Ost, vin och annat gott att njuta i trevligt sällskap - kan det bli bättre? Här hittar du tips på ostar, tillbehör och viner till ostmyset.  

Läs mer

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer

Färsk svensk majs

Tidig höst är säsong för fin och god svensk söt majs. Enkelt och gott är kokt majskolv med smör, flingsalt och nymalen svartpeppar men det finns även mycker mer man kan laga med god majs - prova majssoppa eller plättar. Dessutom passar majs som tillbehör till det mesta. Och är du trött på burkmajs så passa på nu när majsen är billig att frysa in färsk kokt majs i lagom portionspåsar. 

Läs mer

Mexikansk streetfood

Mexikansk gatumat gillar jag skarpt - gott, nyttigt och så starkt man vill ha det. Tacomys och Texmex-buffé har sin charm - när du vill prova lite mer Mexikansk mat och laga från grunden med långstekt kött, salsor, guacamole, tostadas, chilisåser och annat gott så hittar du recept och tips här. 

Läs mer