Buffy drink

Introduktion och förberedelse för tillagning

Buffy är en iskall, fruktig och läskande drink med passionsfrukt och mörk rom. Servera som longdrink eller cocktail. Sötma från Passao Passion (passionsfruktslikör), fyllig mörk rom, fruktig apelsinjuice, syrlig lime toppat med färsk passionsfrukt och massa is.

En slags Passao och rom-cocktail. Passar som longdrink till vår och sommar eller till fest. Blir också jättegod blandad som bål med stora isbitar och garnera vid servering med en halva passionsfrukt.

Drinken sägs vara döpt efter en bartender som jag antar skapade drinken på Gondolen i Stockholm. Kanske Buffy vampyren har ett extrajobb?

Vill du göra den alkoholfri så tar du såklart bort rom och passao som är en likör med runt 15-17% alkohol. Vidare så är förslag att ersätta med frukten från 1 färsk passionsfrukt och någon tsk koncentrerad apelsinsaft eller sockerlag för att få upp sötman.

Servera i highballglas eller passande höga glas för en longdrink. Sugrör eller drinkpinne är valfritt. Kan garneras till en pool-drink med paraplyer och fruktspett (sätt på en extra halva färsk passionsfrukt på dessa spett så passar de till drinken) osv om man vill.

1 drink

  • Förberedelse: 2 min
  • Tillagning: 1 min
  • Klart på: 3 min

Ingredienser

  • 4 cl mörk rom
  • 2 cl Passoa passion (passionsfruktslikör)
  • 1 cl limejuice
  • 12 cl färskpressad apelsinjuice
  • 1/2 passionsfrukt
  • 1 dl krossad is

Tillagning

  1. Se gärna till att ha kall apelsinjuice samt glas - ställ ev. i frysen. Ta fram shaker, mätglas och ingredienser. Skölj och dela passionsfrukten. Krossa is.
  2. Mät upp rom, passao, limejuice och apelsinjuice i en shaker med krossad is.
  3. Sila upp drinken i passande högt highballglas. Garnera med en halva passionsfrukt och sugrör. Eller som du vill ex. med fruktspett enligt förslag ovan.
E-mail
Medel: 5 (2 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-08-05

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.