Rostad pumpa i bitar

Introduktion och förberedelse

Ugnsrostad pumpa är gott som tillbehör till det mesta.

Godast blir det kanske om du blandar ut pumpan med andra grönsaker som potatis, morötter, palsternacka, rotselleri, vitkål, paprika, lök och/eller purjolök.

God sås till är vanlig matyoghurt smaksatt med någon msk olivolja, krm salt och någon tsk citron.

4 portioner rostad pumpa

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 800 gram pumpa, valfri sort ex. Butterscotch
  • 4 msk olivolja
  • 2 krm salt
  • 1 krm vitpeppar

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Dela och gröp ur pumpan om det inte redan är gjort.
  3. Dela och skär i klyftor och skär loss pumpaköttet.
  4. Skär pumpaköttet i bitar eller skivor ca 2-3 cm stora.
  5. Lägg i en ugnsfast form, blanda med olivolja, salt och peppar.
  6. Rosta pumpabitarna i ugnen tills de är mjuka ca 20 minuter.
  7. Ta ut, lägg upp och servera.
E-mail
Medel: 4 (10 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-04-20

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.

Följ på Youtube, Facebook och sociala medier

Prenumerera på min Youtube-kanal och kolla in mina receptfilmer. Följ på Facebook, Instagram och Pinterest för säsongstips och nya recept.

Läs mer

Gör din egen mozzarella

Gör din egen mozzarellaost från grunden. Det är lättare än man tror och den blir mycket god.

Läs mer

Recept