Rostad pumpa i bitar

Ugnsrostad pumpa är gott som tillbehör till det mesta.
Godast blir det kanske om du blandar ut pumpan med andra grönsaker som potatis, morötter, palsternacka, rotselleri, vitkål, paprika, lök och/eller purjolök.
God sås till är vanlig matyoghurt smaksatt med någon msk olivolja, krm salt och någon tsk citron.

4 portioner rostad pumpa

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 800 gram pumpa, valfri sort ex. Butterscotch
  • 4 msk olivolja
  • 2 krm salt
  • 1 krm vitpeppar

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Dela och gröp ur pumpan om det inte redan är gjort.
  3. Dela och skär i klyftor och skär loss pumpaköttet.
  4. Skär pumpaköttet i bitar eller skivor ca 2-3 cm stora.
  5. Lägg i en ugnsfast form, blanda med olivolja, salt och peppar.
  6. Rosta pumpabitarna i ugnen tills de är mjuka ca 20 minuter.
  7. Ta ut, lägg upp och servera.
E-mail
Medel: 4.3 (3 röster)

Picknickens dag 22 maj

Låt oss göra picknickensdag till en riktig helgdag! Vägra jobb och ut i det fria med en macka, kakor och kaffe ;)

Läs mer

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Dax för rabarber

Nu kommer den första späda, mjälla och goda rabarbern upp. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer