Risbräck med choklad

Introduktion och förberedelse

Risbräck med choklad är puffat ris blandat med smält choklad. Enkelt att laga och passar som godis till jul eller som kaka på kakbordet.

Du kan välja choklad efter tycke. Här har jag blandat ljus och mörk choklad. Gillar du ljus choklad eller mörk 70% choklad så väljer du det.

25 rutor chokladbräck

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 30 min
  • Klart på: 40 min

Ingredienser

  • 100 gram mörk blockchoklad eller fin 70% choklad
  • 100 g ljus blockchoklad eller mjölkchoklad
  • 4 dl puffat ris

Tillagning

  1. Bryt sönder chokladen och lägg i en bunke.
  2. Smält chokladen under omrörning i vattenbad eller mikro. Blanda ner puffat ris i den smälta chokladen.
  3. Lägg ut formar på en bricka. Eller lägg på ett bakplåtspapper.
  4. Eller bred ut ett 3-4 cm tjockt lager på bakplåtspapper i en ugnsform med höga kanter.
  5. Låt chokladen stelna. Sätt ev. in den i kylen.
  6. Stjälp upp på en skärbräda och skär med en brödkniv eller bräck isär till lagom stora bitar.
E-mail
Medel: 3.4 (10 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-02-27