Risbräck med choklad
Introduktion och förberedelse
Risbräck med choklad är puffat ris blandat med smält choklad.
Enkelt att laga och passar som godis till jul eller som kaka på kakbordet.
Varianter
- Du kan välja choklad efter tycke. Här har jag blandat ljus och mörk choklad. Gillar du ljus choklad eller mörk 70% choklad så väljer du det.
- Lägger du smeten i små formar så får du rischoklad.
Tillagning
- Bryt sönder chokladen och lägg i en bunke.
- Smält chokladen under omrörning i vattenbad eller mikro. Blanda ner puffat ris i den smälta chokladen.
- Lägg ut formar på en bricka. Eller lägg på ett bakplåtspapper.
- Eller bred ut ett 3-4 cm tjockt lager på bakplåtspapper i en ugnsform med höga kanter.
- Låt chokladen stelna. Sätt ev. in den i kylen.
- Stjälp upp på en skärbräda och skär med en brödkniv eller bräck isär till lagom stora bitar.
Uppskattat näringsvärde per portion: 122 kcal