Risbräck med choklad

Risbräck med choklad är puffat ris blandat med smält choklad. Enkelt att laga och passar som godis till jul eller som kaka på kakbordet.
Du kan välja choklad efter tycke. Här har jag blandat ljus och mörk choklad. Gillar du ljus choklad eller mörk 70% choklad så väljer du det.

25 rutor chokladbräck

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 30 min
  • Klart på: 40 min

Ingredienser

  • 100 gram mörk blockchoklad eller fin 70% choklad
  • 100 g ljus blockchoklad eller mjölkchoklad
  • 4 dl puffat ris

Tillagning

  1. Bryt sönder chokladen och lägg i en bunke.
  2. Smält chokladen under omrörning i vattenbad eller mikro. Blanda ner puffat ris i den smälta chokladen.
  3. Lägg ut formar på en bricka. Eller lägg på ett bakplåtspapper.
  4. Eller bred ut ett 3-4 cm tjockt lager på bakplåtspapper i en ugnsform med höga kanter.
  5. Låt chokladen stelna. Sätt ev. in den i kylen.
  6. Stjälp upp på en skärbräda och skär med en brödkniv eller bräck isär till lagom stora bitar.
E-mail
Medel: 2.5 (2 röster)

Kockens bästa grilltips

Varför smakar just grillad mat smakar så gott? Här hittar du svaret samt några av mina favoriter på grillen - marinader, såser, förrätter, grillspett, helgrillat och vilka andra goda tillbehör som passar. 

Läs mer

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer

Dax för rabarber

Den första rabarbern med mjälla och goda stjälkar kommer tidig vår. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer