Risbräck med choklad

Risbräck med choklad är puffat ris blandat med smält choklad.

Enkelt att laga och passar som godis till jul eller som kaka på kakbordet.

25 rutor chokladbräck

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 30 min
  • Klart på: 40 min

Ingredienser

  • 100 gram mörk blockchoklad eller fin 70% choklad
  • 100 g ljus blockchoklad eller mjölkchoklad
  • 4 dl puffat ris

Tillagning

  1. Bryt sönder chokladen och lägg i en bunke.
  2. Smält chokladen under omrörning i vattenbad eller mikro. Blanda ner puffat ris i den smälta chokladen.
  3. Lägg ut formar på en bricka. Eller lägg på ett bakplåtspapper.
  4. Eller bred ut ett 3-4 cm tjockt lager på bakplåtspapper i en ugnsform med höga kanter.
  5. Låt chokladen stelna. Sätt ev. in den i kylen.
  6. Stjälp upp på en skärbräda och skär med en brödkniv eller bräck isär till lagom stora bitar.
Lätt att laga till många och skära i rutor
Lätt att laga till många och skära i rutor

Varianter

  • Du kan välja choklad efter tycke. Här har jag blandat ljus och mörk choklad. Gillar du ljus choklad eller mörk 70% choklad så väljer du det.
  • Lägger du smeten i små formar så får du rischoklad.
E-mail
Medel: 3.4 (26 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 122 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2020-11-25

Tillbehör och liknande:

Julgodis i klassiska och nya varianter

Julgodis för maximal julstämning Blandat julgodis på fat. Julgodis kan du muta tomten med. Eget...