Risbräck med choklad
Risbräck med choklad är puffat ris blandat med smält choklad.
Enkelt att laga och passar som godis till jul eller som kaka på kakbordet.
Tillagning
- Bryt sönder chokladen och lägg i en bunke.
- Smält chokladen under omrörning i vattenbad eller mikro. Blanda ner puffat ris i den smälta chokladen.
- Lägg ut formar på en bricka. Eller lägg på ett bakplåtspapper.
- Eller bred ut ett 3-4 cm tjockt lager på bakplåtspapper i en ugnsform med höga kanter.
- Låt chokladen stelna. Sätt ev. in den i kylen.
- Stjälp upp på en skärbräda och skär med en brödkniv eller bräck isär till lagom stora bitar.
Varianter
- Du kan välja choklad efter tycke. Här har jag blandat ljus och mörk choklad. Gillar du ljus choklad eller mörk 70% choklad så väljer du det.
- Lägger du smeten i små formar så får du rischoklad.
Uppskattat näringsvärde per portion: 122 kcal