Råbiff

Introduktion och förberedelse

Råbiff kan du servera som förrätt med äggula, kapris, rödbetor, lök och persilja. Dijonsenap kan man också ha till.

Serveringsförslag

Var noga med färsen

  • Använd oxfärs/nötfärs. Godast och lyxigast blir råbiff på malen oxfilé eller ryggbiff eller annat fint nötkött.
  • Välj ut en bit kött i charken och säg att du ska ha köttfärs av nötkött till råbiff samt att få det malt två gånger om det går för sig.
  • Eller välj en nymald nötfärs - kolla datumet.
  • Du kan också själv mala kött om du har en köttkvarn. Mal då på grov skiva först och sedan en gång på finare skiva.
  • Förvara färsen kallt till servering och ät helst samma dag.

Att dricka till

Till råbiff passar valfri kall öl som lageröl eller en smakrikare IPA. Alkoholfri öl passar också. Vidare kan man ha en nubbe till om man önskar det.

Råbiff av fint nötkött som oxfilé med tillbehör på tallrik.
Råbiff av fint nötkött som oxfilé kan du servera med tillbehör som äggula, hackad persilja, flingsalt, nymald svartpeppar, kapris, finhackad lök och inlagda rödbetor. Vidare kan man ha Dijonsenap till.

2 portioner råbiff

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 15 min

Ingredienser

  • 300 gram nymalet nötkött eller hela bitar av fint nötkött som oxfilé eller ryggbiff
  • 4 msk kapris
  • 4 msk inlagda rödbetor,finhackade
  • 4 msk gul lök eller rödlök, finhackad
  • 2 äggulor, gärna ekologiska fina ägg
  • 2 msk stark Dijonsenap (valfritt)
  • Flingsalt och nymalen svartpeppar
  • 0,5 dl hackad bladpersilja till garnering

Tillagning

  1. Börja med tillbehör som ex. råstekt potatis om du ska servera råbiffen som huvudrätt.
  2. Hacka lök och rödbetor fint.
  3. Forma färsen till en rund biff. Maler du själv så skär du köttet i kuber och mal det först på grov och sedan finare till en jämn fin färs.
  4. Tryck ev. ut en liten grop i mitten på köttet så att du kan placera en äggula där utan att den rinner av.
  5. Servera tillbehören runt om i skålar eller lägg upp på tallrik. Garnera med flingsalt, nymalen svartpeppar samt ev. hackad bladpersilja.
  6. Servera och låt gästerna blanda tillbehören med råbiffen efter smak.
E-mail
Medel: 3.3 (17 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 137 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2020-01-27