Prinskorv med pasta

Prinskorv med pasta, lök, ketchup, vitlök och chili. En god och enkel pasta som passar vuxna som barn till vardagslunch eller middag.
Som pasta kan du välja vad du gillar - förslag är spagetti, penne, gnocchi, skruvar eller makaroner.
Vill du ha en snäll (barnvänlig) pasta så utesluter du chili och vitlök. Ev. kan du servera dem först och sedan blanda i lite pressad vitlök och chiliflakes.

4 portioner prinskorv med pasta

  • Förberedelse: 7 min
  • Tillagning: 13 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 500 gram prinskorv
  • 350 gram pasta som spagetti, penne, gnocchi, skruvar eller makaroner
  • 2 msk olivolja
  • 2 gula lökar
  • 1 dl ketchup
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 krm chiliflakes
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar

Tillagning

  1. Koka upp vatten till pastan. Tillsätt några droppar olivolja och en halv tsk salt.
  2. Skär kryss i ändarna på prinskorven om du vill ha dem som på bilden. Skär dem annars i grova bitar eller behåll hela.
  3. Stek under prinskorven så att den får färg runt om i en msk olivolja i en stekpanna några minuter.
  4. Börja koka pastan enligt paket ca 8-11 minuter beroende på sort.
  5. Skala och skiva löken. Skala vitlöken.
  6. Lägg över korvarna på en tallrik och stek lök, chiliflakes samt pressad vitlök i stekpannan i någon msk olivolja tills den är mjuk och lätt brynt.
  7. Häll av pastan och blanda med löken samt ketchup. Smaka av med salt och peppar samt tillsätt ketchup och chili efter tycke.
  8. Servera pastan med de stekta prinskorvarna.
E-mail
Medel: 4.3 (4 röster)

Kockens bästa grilltips

Varför smakar just grillad mat smakar så gott? Här hittar du svaret samt några av mina favoriter på grillen - marinader, såser, förrätter, grillspett, helgrillat och vilka andra goda tillbehör som passar. 

Läs mer

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer

Dax för rabarber

Den första rabarbern med mjälla och goda stjälkar kommer tidig vår. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer