Prinskorv med pasta

Prinskorv med pasta, lök, ketchup, vitlök och chili. En god och enkel pasta som passar vuxna som barn till vardagslunch eller middag.
Som pasta kan du välja vad du gillar - förslag är spagetti, penne, gnocchi, skruvar eller makaroner.
Vill du ha en snäll (barnvänlig) pasta så utesluter du chili och vitlök. Ev. kan du servera dem först och sedan blanda i lite pressad vitlök och chiliflakes.

4 portioner prinskorv med pasta

  • Förberedelse: 7 min
  • Tillagning: 13 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 500 gram prinskorv
  • 350 gram pasta som spagetti, penne, gnocchi, skruvar eller makaroner
  • 2 msk olivolja
  • 2 gula lökar
  • 1 dl ketchup
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 krm chiliflakes
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar

Tillagning

  1. Koka upp vatten till pastan. Tillsätt några droppar olivolja och en halv tsk salt.
  2. Skär kryss i ändarna på prinskorven om du vill ha dem som på bilden. Skär dem annars i grova bitar eller behåll hela.
  3. Stek under prinskorven så att den får färg runt om i en msk olivolja i en stekpanna några minuter.
  4. Börja koka pastan enligt paket ca 8-11 minuter beroende på sort.
  5. Skala och skiva löken. Skala vitlöken.
  6. Lägg över korvarna på en tallrik och stek lök, chiliflakes samt pressad vitlök i stekpannan i någon msk olivolja tills den är mjuk och lätt brynt.
  7. Häll av pastan och blanda med löken samt ketchup. Smaka av med salt och peppar samt tillsätt ketchup och chili efter tycke.
  8. Servera pastan med de stekta prinskorvarna.
E-mail
Medel: 4.4 (5 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad kock med fil. kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan, medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine de Rôtisseurs Pro, Sveriges Matskribenters Förening samt ett Advanced Certificate i drycker. Jag har också skrivit en bok om Calvados

Blåbärstips

Här hittar du recept och lite intressanta fakta om blåbär - som är ett falskt bär - egentligen är det en liten frukt men vi kallar det ändå bär. Baka blåbärspaj, gör blåbärssylt eller annat gott med vora goda blåbär. 

Läs mer

Lingon - skogens röda guld

I skogen kan man ännu hitta lingon. Fram till första frosten brukar man säga att lingonen är fina att plocka. Här hittar du recepten du behöver för lingonsylt, rårörda lingon, lingondricka, lingonparfait med mera.

Läs mer

Goda ostar och gott vin

Ost, vin och annat gott att njuta i trevligt sällskap - kan det bli bättre? Här hittar du tips på ostar, tillbehör och viner till ostmyset.  

Läs mer

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer

Färsk svensk majs

Tidig höst är säsong för fin och god svensk söt majs. Enkelt och gott är kokt majskolv med smör, flingsalt och nymalen svartpeppar men det finns även mycker mer man kan laga med god majs - prova majssoppa eller plättar. Dessutom passar majs som tillbehör till det mesta. Och är du trött på burkmajs så passa på nu när majsen är billig att frysa in färsk kokt majs i lagom portionspåsar. 

Läs mer

Mexikansk streetfood

Mexikansk gatumat gillar jag skarpt - gott, nyttigt och så starkt man vill ha det. Tacomys och Texmex-buffé har sin charm - när du vill prova lite mer Mexikansk mat och laga från grunden med långstekt kött, salsor, guacamole, tostadas, chilisåser och annat gott så hittar du recept och tips här. 

Läs mer