Pasta med bacon och tomat

Introduktion och förberedelse

Pasta med bacon, tomat, lök, chili och vitlök samt riven parmesan.

God och enkel vardagspasta med bacon.

Varianter

  • Du kan ta valfri pasta - spagetti, penne, gnocchi eller skruvar passar utmärkt.
  • Gott i är också några krm torkad basilika och oregano.
  • Ta i mer chili om du vill ha en hetare pasta.

2 portioner pasta med bacon och tomat

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 200 gram pasta av valfri sort ex. spagetti, penne, gnocchi eller skruvar
  • 1 paket bacon
  • 0,5 gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 krm chiliflakes
  • 1 burk krossade tomater
  • 0,5 tsk socker
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 tsk vinäger
  • 0,5 dl riven parmesan eller grana padano

Tillagning

  1. Börja koka upp vatten med 0,5 tsk salt och 1 tsk olivolja till pastan.
  2. Strimla bacon. Skala och hacka löken.
  3. Koka pastan enligt paket ca 8-11 minuter beroende på sort.
  4. Fräs bacon och lök några minuter i en stekpanna med höga kanter.
  5. Skala och pressa i vitlök.
  6. Tillsätt tomater, socker, salt, svartpeppar och vinäger. Låt småputtra medan pastan kokar klart. Smaka av med salt, peppar samt chili.
  7. Riv ost.
  8. Blanda pastan med bacon och tomatsåsen samt servera med riven ost.
E-mail
Medel: 4.4 (10 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 439 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-11-13