Spagetti med bacon och ärtor

Introduktion och förberedelse

Spagetti med bacon, ärtor, lök och vitlök. Enkel och god pasta med sälta från bacon och sötma från ärtor.

Servera gärna pastan med en blandad grönsallad, gott bröd, riven ost samt hackad bladpersilja till.

Istället för bacon kan du laga med rökt fläsk, kalkonbacon eller pancetta.

4 portioner spagetti med bacon och ärtor

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 400 gram spagetti eller 4 portioner enligt paket
  • 1 gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 krm chiliflakes
  • 4 msk olivolja
  • 2 paket bacon eller 2 paket tärnat bacon
  • 250 gram gröna ärtor
  • Salt och svartpeppar
  • 0,5 dl hackad bladpersilja (valfritt)
  • 0,5 dl riven ost som parmesan eller grana padano (valfritt)

Tillagning

  1. Koka upp vatten med salt till pasta.
  2. Koka pasta enligt paket.
  3. Skala och hacka lök.
  4. Strimla baconen.
  5. Fräs lök, bacon, pressad vitlök samt chiliflakes i en panna. Först på hög värme sedan på medelvärme under tiden pastan kokar. Rör då och då.
  6. Häll av pasta och blanda allt samt smaka av med salt och peppar efter smak.
  7. Garnera ev. pastan med hackad bladpersilja samt riven ost vid servering.
E-mail
Medel: 3.8 (6 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 644 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2020-12-16