Spagetti med bacon och ärtor

Spagetti med bacon, ärtor, lök och vitlök. Enkel och god pasta med sälta från bacon och sötma från ärtor.
Servera gärna pastan med en blandad grönsallad, gott bröd, riven ost samt hackad bladpersilja till.

4 portioner spagetti med bacon och ärtor

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 400 gram spagetti eller 4 portioner enligt paket
  • 1 gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 krm chiliflakes
  • 4 msk olivolja
  • 2 paket bacon eller 2 paket tärnat bacon
  • 250 gram gröna ärtor
  • Salt och svartpeppar
  • 0,5 dl hackad bladpersilja (valfritt)
  • 0,5 dl riven ost som parmesan eller grana padano (valfritt)

Tillagning

  1. Koka upp vatten med salt till pasta.
  2. Koka pasta enligt paket.
  3. Skala och hacka lök.
  4. Strimla baconen.
  5. Fräs lök, bacon, pressad vitlök samt chiliflakes i en panna. Först på hög värme sedan på medelvärme under tiden pastan kokar. Rör då och då.
  6. Häll av pasta och blanda allt samt smaka av med salt och peppar efter smak.
  7. Garnera ev. pastan med hackad bladpersilja samt riven ost vid servering.
E-mail
Medel: 4 (2 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad på Restauranghögskolan i Grythyttan och har ett Advanced Certificate i drycker. Jag är medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine Pro, Slowfood och Sveriges Matskribenters Förening. 

Massor med goda recept på kyckling

Nya favoriter och goda klassiker som grillad kyckling, kycklingspett, kycklingfilé, kycklinggrytor och soppor. Vi svenskar gillar kyckling i alla former - på 20 år har vi fördubblat konsumtionen.

Läs mer

Saftig babka med kanel- och valnötsfyllning

Här är det enkla receptet. 

Läs mer

Sponsrat