Spagetti med bacon och soltorkad tomat

Spagetti med bacon, soltorkad tomat, basilika, vitlök och chili samt parmesanost.
En god och enkel pasta att laga. Passar till middag, lunch men också till fest med ett glas gott rött vin ex. italiensk Sangiovese.
Ett gott bröd som ex. baguette är gott till pastan.
Köp spagetti av god kvalitet ex. Barilla no5.
Bacon kan uteslutas och ersättas med mer soltorkad tomat så har du en mycket god vegetarisk spagetti.

4 portioner spagetti med bacon

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 350 gram spagetti
  • 1 pkt bacon
  • 8 soltorkade tomater i olja
  • 4 msk olivolja
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 röd chilifrukt, spansk peppar
  • 0,5 kruka basilika
  • 1 dl riven parmesan eller grana padano
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 4 droppar tabasco

Tillagning

  1. Börja spagetti enligt paket.
  2. Laga under tiden resten: Skär bacon i tärningar och lägg i en stekpanna.
  3. Skala och hacka eller pressa vitlök och tillsätt den.
  4. Skölj, dela och skrapa ur fröna på chilifrukten. Hacka chilifrukten.
  5. Fräs bacon, vitlök samt chilin på medelvärme tills baconen är välstekt och lite knaprig. Ca 5 minuter. Ställ åt sidan.
  6. Hacka de soltorkade tomaterna. Lägg i en stor bunke.
  7. Hacka basilika och lägg i bunken.
  8. Riv osten och lägg i bunken.
  9. När spagettin kokat klart. Smaka på den. Häll av pastan och lägg i bunken.
  10. Blanda i den stekta baconen och blanda pastan väl.
  11. Smaka av spagettin med salt, peppar samt ev. några droppar tabasco för lite mer hetta.
  12. Garnera gärna med lite riven ost samt några blad grovhackad basilika.
  13. Spagettin är klar att servera.
E-mail
Medel: 3.7 (6 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad kock med fil. kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan, medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine de Rôtisseurs Pro, Sveriges Matskribenters Förening samt ett Advanced Certificate i drycker. Jag har också skrivit en bok om Calvados

Säsong för rabarber

Den första rabarbern med mjälla och goda stjälkar kommer tidig vår. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer

Smoothies - både gott och nyttigt

Frukt och bär går alltid hem i flytande form. Även hos de mest frukt och bär-vägrande personer. Så fram med mixern fixa läskande, nyttiga och goda smoothies. Gör en stor laddning vetja och ställ i kylen i en kanna. Vips så är den kalla goda smoothien slut och alla nyttigheter fick ni på köpet. 

Läs mer

Blanda egna drinkar och cocktails

Bli bartender för en kväll. Här är tips på hur du sätter upp en liten minibar hemma. Skippa raggargroggen och bjud på någon klassiker eller udda obskyr drink. Här är lite fakta, recept, utrustning och andra praktiska tips för att lyckas med cocktails hemma. 

Läs mer

Fixa en söt avslutning

Här är några enkla desserter alla kan laga och som kan förberedas i god tid. Och fortsätt inte med samma sura rödvin till desserten. Det är det enklaste knepet som finns att köpa ett sött gott vin till desserten för en garanterat lyckad avslutning på middagen.   

Läs mer