Spagetti med bacon och soltorkad tomat

Spagetti med bacon, soltorkad tomat, basilika, vitlök och chili samt parmesanost.
En god och enkel pasta att laga. Passar till middag, lunch men också till fest med ett glas gott rött vin ex. italiensk Sangiovese.
Ett gott bröd som ex. baguette är gott till pastan.
Köp spagetti av god kvalitet ex. Barilla no5.
Bacon kan uteslutas och ersättas med mer soltorkad tomat så har du en mycket god vegetarisk spagetti.

4 portioner spagetti med bacon

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 350 gram spagetti
  • 1 pkt bacon
  • 8 soltorkade tomater i olja
  • 4 msk olivolja
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 röd chilifrukt, spansk peppar
  • 0,5 kruka basilika
  • 1 dl riven parmesan eller grana padano
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 4 droppar tabasco

Tillagning

  1. Börja spagetti enligt paket.
  2. Laga under tiden resten: Skär bacon i tärningar och lägg i en stekpanna.
  3. Skala och hacka eller pressa vitlök och tillsätt den.
  4. Skölj, dela och skrapa ur fröna på chilifrukten. Hacka chilifrukten.
  5. Fräs bacon, vitlök samt chilin på medelvärme tills baconen är välstekt och lite knaprig. Ca 5 minuter. Ställ åt sidan.
  6. Hacka de soltorkade tomaterna. Lägg i en stor bunke.
  7. Hacka basilika och lägg i bunken.
  8. Riv osten och lägg i bunken.
  9. När spagettin kokat klart. Smaka på den. Häll av pastan och lägg i bunken.
  10. Blanda i den stekta baconen och blanda pastan väl.
  11. Smaka av spagettin med salt, peppar samt ev. några droppar tabasco för lite mer hetta.
  12. Garnera gärna med lite riven ost samt några blad grovhackad basilika.
  13. Spagettin är klar att servera.
E-mail
Medel: 3.7 (6 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad på Restauranghögskolan i Grythyttan och har ett Advanced Certificate i drycker. Jag är medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine Pro, Slowfood och Sveriges Matskribenters Förening. 

Massor med goda recept på kyckling

Nya favoriter och goda klassiker som grillad kyckling, kycklingspett, kycklingfilé, kycklinggrytor och soppor. Vi svenskar gillar kyckling i alla former - på 20 år har vi fördubblat konsumtionen.

Läs mer

Saftig babka med kanel- och valnötsfyllning

Här är det enkla receptet. 

Läs mer

Sponsrat