Potatissallad med pepparrot och kapris
Potatissallad med pepparrot, kapris, gräddfil, citron och rödlök.
Tillagning
- Skrubba potatisen och putsa bort ev. fula delar. Skala den om du vill. Har de fint skal kan du koka med skalet.
- Koka potatisen mjuk ca 20-25 minuter.
- Låt potatisen svalna.
- Rör samman gräddfil, senap, finriven pepparrot, finrivet skal av en halv citron, salt och svartpeppar i en bunke. Smaka av gräddfilssåsen med några droppar honung, citronsaft, salt och peppar.
- Skär potatisen i ca 2x2 cm tärningar.
- Blanda ner potatisen i gräddfilssåsen.
- Skala och strimla rödlök.
- När du serverar potatissalladen så toppar du den med strimlad rödlök samt kapris.
Serveringsförslag
Gott till det mesta - framförallt grillat, till picknick och på buffé.
En god resträtt
Har du kokt potatis över så är detta en god rätt att laga med den.
Uppskattat näringsvärde per portion: 401 kcal