Potatissallad med pepparrot och kapris

Introduktion och förberedelse

Potatissallad med pepparrot, kapris, gräddfil, citron och rödlök.

Gott till det mesta - framförallt grillat, till picknick och på buffé.

4 portioner potatissallad med pepparrot

  • Förberedelse: 30 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 40 min

Ingredienser

  • 800 gram potatis, fast sort ex. färskpotatis eller delikatesspotatis
  • 1 dl gräddfil
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 msk finriven pepparrot
  • 0,5 citron
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 0,5 tsk flytande honung
  • 0,5 rödlök
  • 1 dl kapris (små)

Tillagning

  1. Skrubba potatisen och putsa bort ev. fula delar. Skala den om du vill. Har de fint skal kan du koka med skalet.
  2. Koka potatisen mjuk ca 20-25 minuter.
  3. Låt potatisen svalna.
  4. Rör samman gräddfil, senap, finriven pepparrot, finrivet skal av en halv citron, salt och svartpeppar i en bunke. Smaka av gräddfilssåsen med några droppar honung, citronsaft, salt och peppar.
  5. Skär potatisen i ca 2x2 cm tärningar.
  6. Blanda ner potatisen i gräddfilssåsen.
  7. Skala och strimla rödlök.
  8. När du serverar potatissalladen så toppar du den med strimlad rödlök samt kapris.
E-mail
Medel: 3.7 (6 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-04-18

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.