Potatissallad med pepparrot och kapris

Introduktion och förberedelse

Potatissallad med pepparrot, kapris, gräddfil, citron och rödlök.

Serveringsförslag

Gott till det mesta - framförallt grillat, till picknick och på buffé.

En god resträtt

Har du kokt potatis över så är detta en god rätt att laga med den. 

4 portioner potatissallad med pepparrot

  • Förberedelse: 30 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 40 min

Ingredienser

  • 800 gram potatis, fast sort ex. färskpotatis eller delikatesspotatis
  • 1 dl gräddfil
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 msk finriven pepparrot
  • 0,5 citron
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 0,5 tsk flytande honung
  • 0,5 rödlök
  • 1 dl kapris (små)

Tillagning

  1. Skrubba potatisen och putsa bort ev. fula delar. Skala den om du vill. Har de fint skal kan du koka med skalet.
  2. Koka potatisen mjuk ca 20-25 minuter.
  3. Låt potatisen svalna.
  4. Rör samman gräddfil, senap, finriven pepparrot, finrivet skal av en halv citron, salt och svartpeppar i en bunke. Smaka av gräddfilssåsen med några droppar honung, citronsaft, salt och peppar.
  5. Skär potatisen i ca 2x2 cm tärningar.
  6. Blanda ner potatisen i gräddfilssåsen.
  7. Skala och strimla rödlök.
  8. När du serverar potatissalladen så toppar du den med strimlad rödlök samt kapris.
E-mail
Medel: 3.3 (7 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 401 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2021-01-25