Potatissallad med pepparrot och kapris

Potatissallad med pepparrot, kapris, gräddfil, citron och rödlök. Gott till det mesta - framförallt grillat, till picknick och på buffé.

4 portioner potatissallad med pepparrot

  • Förberedelse: 30 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 40 min

Ingredienser

  • 800 gram potatis, fast sort ex. färskpotatis eller delikatesspotatis
  • 1 dl gräddfil
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 msk finriven pepparrot
  • 0,5 citron
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 0,5 tsk flytande honung
  • 0,5 rödlök
  • 1 dl kapris (små)

Tillagning

  1. Skrubba potatisen och putsa bort ev. fula delar. Skala den om du vill. Har de fint skal kan du koka med skalet.
  2. Koka potatisen mjuk ca 20-25 minuter.
  3. Låt potatisen svalna.
  4. Rör samman gräddfil, senap, finriven pepparrot, finrivet skal av en halv citron, salt och svartpeppar i en bunke. Smaka av gräddfilssåsen med några droppar honung, citronsaft, salt och peppar.
  5. Skär potatisen i ca 2x2 cm tärningar.
  6. Blanda ner potatisen i gräddfilssåsen.
  7. Skala och strimla rödlök.
  8. När du serverar potatissalladen så toppar du den med strimlad rödlök samt kapris.
E-mail
Medel: 3.5 (4 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad kock med fil. kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan, medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine de Rôtisseurs Pro, Sveriges Matskribenters Förening samt ett Advanced Certificate i drycker. Jag har också skrivit en bok om Calvados

Frisk sufflé med passionsfrukt och fruktsallad

Här är det enkla receptet. Detta är en annons från Kenwood. 

Läs mer

Sponsrat

Mustiga och lättlagade soppor

Soppor blir lätta luncher, förrätter eller middagar. Servera gärna ett gott bröd till. Bjud dina vänner - för sopprecept kan man lätt dubbla. Eller fixa lunchlådan till jobbet. 

Läs mer

Massor med goda recept på kyckling

Nya favoriter och goda klassiker som grillad kyckling, kycklingspett, kycklingfilé, kycklinggrytor och soppor. Vi svenskar gillar kyckling i alla former - på 20 år har vi fördubblat konsumtionen.

Läs mer

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer