Bearnaisesmör
Bearnaisesmör är enkelt och smidigt men mycket gott som alternativ till Bearnaisesås.
Ett kryddsmör till grillat med samma smaker dvs dragon, vinäger, schalottenlök och persilja.
Tillagning
- Skiva upp smöret om det är kylskåpskallt och lägg på en tallrik att mjukna. Alternativt kan du mikra det mjukt utan att smälta det.
- Skala och finhacka löken. Lägg i en liten kastrull med 2 msk vatten, vinäger, salt, vitpeppar samt dragon.
- Koka ner några minuter tills nästan all vätska kokat in i löken. Sätt åt sidan att svalna.
- Hacka persilja och lägg i en stor bunke.
- Tillsätt äggulor.
- Tillsätt det mjuka smöret och lökblandningen samt rör ihop.
- Smaka av med salt, vitpeppar och vinäger.
- Lägg smöret i bakplåtspapper eller smörpapper och forma det till en rulle med ca 4-5 cm i diameter. Lägg rullen att stelna i kylen några timmar. Förvara i kylen. Kan också frysas.
- Vid servering så skär du skivor av Bearnaisesmöret och lägger att smälta ner över det varma du grillat.
Tips
- Smöret är smidigt att laga i förväg och förvara i kyl eller frys om du vill förbereda middagen i god tid. Bearnaisesås kan ju annars vara lite stressigt att få till när gästerna väntar.
- Smöret kan frysas in skivat i portionsbitar - smidigt att ta fram när det är grilldags.
Uppskattat näringsvärde per portion: 146 kcal