Penne pasta med strutsfile, svamp och grädde
Introduktion och förberedelse
Penne pasta med strutsfilé, svamp, grädde och lök samt vitlök.
Serveringsförslag
- Gott med riven parmesan eller grana padano på vid servering.
- Kan även garneras med strimlad gräslök, salladslök eller hackad bladpersilja.
- Tomatsallad och/eller grönsallad passar till.
Varianter
- Du kan byta penne pasta mot annan pasta som spagetti, gnocchi, tagliatelle eller pastaskruvar. Eller färsk tagliatelle - gör då såsen först.
- Överkurs är att laga egen pasta tagliatelle.
- Istället för purjolök eller knipplök kan du ta 2-3 salladslökar. Eller ramslök.
- Det finns fryst blandad tärnad blandad svamp som går snabbt att fräsa till denna pasta.
Att dricka till
Detta är en vinvänlig rätt så vilket vin som helst passar till. Ska jag ändå tipsa så blir det ett fylligt vitt chardonnay eller italienskt fylligt rött från ex. Valpolicella.
Tillagning
- Sätt på vatten till pastan.
- Skala och hacka lök. Ansa, dela och skölj purjlöken. Hacka löken. Lägg i en panna med höga kanter. Skala och pressa i vitlök.
- Fräs lök, purjolök och vitlök i 3 msk olivolja eller smör.
- Skölj och rensa svampen. Skär den i skivor.
- Stek svampen i en torr stekpanna.
- Koka pastan (brukar vara 12 minuter för penne).
- Rör i mjöl i lökblandningen och fräs runt.
- Tillsätt mjölken och koka upp under omrörning.
- Tillsätt grädden samt svampen, rör om och låt småputtra.
- Skär under tiden filén i strimlor.
- Bryn köttet i någon msk olivolja i en panna. Lägg över i såsen och låt koka upp.
- Rör ner vinäger i såsen. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
- Skölj och hacka örterna och vänd i såsen.
- Riv ost.
- Häll av pastan och blanda allt i en stor kastrull eller skål.
- Servera med riven parmesan.
Uppskattat näringsvärde per portion: 522 kcal