Penne Diablo

Introduktion och förberedelse

Penne Diablo pasta med stark chorizokorv i tomatsås. En het pasta som blir godast med fin italiensk rå chorizo. Välj så stark korv du vill.

Gillar du het mat så kan du ha i mer chili efter tycke ex. en röd spansk peppar, en färsk poblano, 0,5 tsk chiliflakes eller torkad hel chili. Eller servera med Srirachasås eller sambal oelek att ta så mycket man vill vid servering.

Pastan kan garneras med riven parmesan och hackad persilja om man önskar.

4 portioner Penne Diablo

  • Förberedelse: 8 min
  • Tillagning: 12 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 400 gram pasta som penne
  • 4 starka korvar som chorizo
  • 1 gul lök
  • 4 msk olivolja
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 tsk sambal oelek eller 4 krm cayennepeppar
  • 4 msk tomatpuré
  • 1 pkt krossade tomater
  • 1 tsk socker
  • Salt och vitpeppar

Tillagning

  1. Dela korvarna på längden och slanta dem eller grovhackad dem.
  2. Fräs dem i en panna med höga kanter.
  3. Hacka löken och pressa vitlök samt tillsätt tillsammans med chili som sambal oelek eller cayennepeppar.
  4. Börja koka pastan.
  5. Tillsätt tomatpuré och krossade tomater till korven. Låt puttra på medelvärme medan du kokar pastan.
  6. Smaka av med salt, socker, svartpeppar och eventuellt mer chili.
  7. Blanda korven i tomatsåsen med pastan och servera Penne Diablo i djupa tallrikar. Gärna med ett gott bröd till och kanske en tomatsallad med rödlök och/eller grönsallad.
E-mail
Medel: 4 (2 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-04-20

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.