Penne Diablo

Introduktion och förberedelse

Min variant på Penne Diablo pasta med stark chorizokorv i tomatsås.

En het pasta som blir god med het korv. Jag tog spansk chorizo råkorv. Vanlig chorizo eller valfri het korv som salame piccanto funkar också.

Varianter

  • Gillar du het mat så kan du ha i mer chili efter tycke ex. en röd spansk peppar, en färsk poblano, 0,5 tsk chiliflakes eller torkad hel chili.
  • Eller servera med Srirachasås eller sambal oelek att ta så mycket man vill vid servering.
  • Pastan kan garneras med riven parmesan och hackad persilja om man önskar.

4 portioner Penne Diablo

  • Förberedelse: 8 min
  • Tillagning: 12 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 400 gram pasta som penne
  • 4 starka korvar som chorizo, gärna råkorv
  • 1 gul lök
  • 4 msk olivolja
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 tsk sambal oelek eller 4 krm cayennepeppar
  • 4 msk tomatpuré
  • 1 pkt krossade tomater
  • 1 tsk socker
  • Salt och vitpeppar

Tillagning

  1. Dela korvarna på längden och slanta dem eller grovhackad dem.
  2. Fräs dem i en panna med höga kanter.
  3. Hacka löken och pressa vitlök samt tillsätt tillsammans med chili som sambal oelek eller cayennepeppar.
  4. Börja koka pastan.
  5. Tillsätt tomatpuré och krossade tomater till korven. Låt puttra på medelvärme medan du kokar pastan.
  6. Smaka av med salt, socker, svartpeppar och eventuellt mer chili.
  7. Blanda korven i tomatsåsen med pastan och servera Penne Diablo i djupa tallrikar. Gärna med ett gott bröd till och kanske en tomatsallad med rödlök och/eller grönsallad.
E-mail
Medel: 4.4 (8 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 588 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2021-01-08