Kycklingpasta
Kycklingpasta med kycklingfilé i krämig pastasås med smak av saffran, röd paprika, broccoli, champinjon samt en ton av curry och cayennepeppar.
Tillagning
- Sätt på en kastrull med vatten till pastan och salta vattnet.
- Skär kycklingen i 2x2 cm tärningar eller strimlor.
- Skala och finhacka lök samt vitlök.
- Riv ingefära om du använder färsk. Skölj och dela paprika i 2x2 cm bitar. Rensa svampen och skiva den. Lägg på en tallrik vid sidan med kycklingen.
- Börja koka pastan.
- Värm en stekgryta eller stekpanna med höga kanter och häll i oljan.
- Bryn kycklingen i några minuter. Tillsätt löken, kryddorna, paprikan och svampen. Stek några minuter till. Häll i creme fraiche eller grädde samt vitt vin. Låt stå och småkoka under tiden pastan kokar klart. Smaka av med salt och peppar samt ev. lite av de andra kryddorna.
- Skölj broccolin. Skär av buketterna och tillsätt dem i pastan sista 3-4 minuterna. Stjälken kan du hacka i finare bitar och koka med de också - den går fint att äta.
- När pastan kokat klart blandar du ihop allt i en stor kastrull eller gryta. Salta och peppra. Smaka av. Servera.
Val av kyckling
Använd kycklingfile eller eller kan du plocka ca 500 gram kycklingkött från en färdiggrillad kyckling. Godast blir det med färsk kycklingfilé från svensk gård, gärna frigående.
Val av pasta
Som pasta kan du välja tagliatelle som i receptet men spagetti, gnocchi eller penne blir också gott. Istället för vitt vin kan du ta några msk vitvinsvinäger eller citronsaft.
Att dricka till
Vintips till kyckling med pastasås är ett vitt chardonnay.
Uppskattat näringsvärde per portion: 723 kcal