Pasta med torsk i tomatsås

Introduktion och förberedelse

Pasta med torsk i tomatsås är enkelt, gott och nyttigt.

Koka en tomatsås med krossade tomater och örter som oregano, basilika, timjan och rosmarin samt lök, vitlök och lite chiliflakes. Strax innan servering vänder man i bitar av tärnad torskfilé.

Det finns portionsförpackad fryst torskfilé eller så kan du tina ett paket torsk.

Köp MSC-märkt torsk. Torsk kan bytas mot lax eller en påse blandad fryst tärnad fisk som lax och torsk.

Serveringsförslag

  • Du kan ta valfri kokt pasta som penne, spagetti, tagliateller eller skruvar.
  • Till pastan är det gott med en blandad grönsallad och tomater till.
  • Garnera gärna med lite hackad färsk basilika.

Varianter

  • Gott i är också en halv dl grädde och två msk crème fraiche för en krämigare pastasås.
  • Istället för att laga egen tomatsås kan du köpa en färdig smaksatt tomatsås av valfri sort. Smaka dock upp den med lite salt, svartpeppar och gärna lite oregano.

4 portioner

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 2 burkar krossade tomater
  • 0,5 gul hackad gul lök - färsk eller 1 dl fryst hackad lök
  • 1 klyfta vitlök eller 2 krm vitlökspulver
  • 2 msk olivolja
  • 2 krm torkad oregano
  • 1 krm torkad rosmarin
  • 1 krm torkad timjan
  • 2 krm torkad basilika eller 4 blad färsk hackad basilika
  • 2 krm chiliflakes
  • 1 tärning fiskbuljong
  • 300 gram torskfilé
  • 350 gram pasta som penne, spagetti eller valfri sort

Tillagning

  1. Skala och hacka lök samt pressa vitlök i en såskastrull.
  2. Fräs lök och vitlök i olivolja någon minut.
  3. Tillsätt krossade tomater, oregano, rosmarin, timjan, basilika och chiliflakes samt fiskbuljongtärning. Låt småkoka under lock och rör då och då medan du kokar pastan.
  4. Börja koka pasta.
  5. Smaka av tomatsåsen med salt och svarpeppar samt eventuellt några krm socker och en tsk vinäger.
  6. Tärna torsken i stora bitar.
  7. Lägg i torsken i tomatsåsen och koka upp samt låt puttra en minut.
  8. Servera torsk- och tomatsåsen med pastan samt en grönsallad och skivade eller tärnade tomater. Garnera eventuellt med färsk hackad basilika.
E-mail
Medel: 4.1 (13 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 423 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2020-01-14