Pasta med svamp, spenat och vitlök

Pasta med svamp, spenat, vitlök, valnötter, ruccola, parmesan, citron, olivolja och svartpeppar. En vegetarisk lyxig pasta med vitlöksrostad svamp till fest eller vardags. Du kan ta lyxiga portabellosvampar som på bilden eller skogschampinjoner. Vanliga champinjoner funkar också eller annan matsvamp.
Skiva upp en god surdegsbaguette och tärna några tomater du blandar med olivolja samt vinäger och servera till pastan.

4 portioner pasta med svamp, spenat och vitlök

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 500 gram champinjoner som skogschampinjon eller Portabello
  • 4 klyftor vitlök
  • 350 gram spagetti eller pasta som penne, fjärilar eller gnocchi
  • 150 gram valnötter
  • 65 gram babyspenat
  • 30 gram ruccola
  • 1 dl riven parmesan eller grana padano
  • 1,5 citroner
  • 1 dl olivolja
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 krm salt

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Rensa svampen och skär i skivor.
  3. Skala och skär vitlök i tunna skivor.
  4. Lägg ut svampen på en djup plåt med bakplåtspapper.
  5. Strö över vitlöken.
  6. Blanda saften från en halv citron med hälften av oljan och pensla svampen med.
  7. Salta och peppra svampen samt rosta den i 20 minuter.
  8. Börja under tiden koka upp vatten till pastan.
  9. Koka pastan enligt paket. Vanligtvis 8-10 minuter för spagetti.
  10. Pressa ut citronsaft och blanda med olivolja.
  11. Skölj ruccola och spenat.
  12. Riv parmesanost.
  13. Krossa valnötterna grovt.
  14. Blanda hälften av svampen med pastan tillsammans med citron, olivolja, parmesan, valnötter, ruccola, spenat, salt och peppar. Smaka av med salt.
  15. Servera och garnera varje portion med några bitar svamp samt strö gärna över lite extra parmesan.
E-mail
Inga röster än

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad kock med fil. kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan, medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine de Rôtisseurs Pro, Sveriges Matskribenters Förening samt ett Advanced Certificate i drycker. Jag har också skrivit en bok om Calvados

Frisk sufflé med passionsfrukt och fruktsallad

Här är det enkla receptet. Detta är en annons från Kenwood. 

Läs mer

Sponsrat

Mustiga och lättlagade soppor

Soppor blir lätta luncher, förrätter eller middagar. Servera gärna ett gott bröd till. Bjud dina vänner - för sopprecept kan man lätt dubbla. Eller fixa lunchlådan till jobbet. 

Läs mer

Massor med goda recept på kyckling

Nya favoriter och goda klassiker som grillad kyckling, kycklingspett, kycklingfilé, kycklinggrytor och soppor. Vi svenskar gillar kyckling i alla former - på 20 år har vi fördubblat konsumtionen.

Läs mer

Laga smarrigaste Stroganoffen

Korv Stroganoff med falukorv är mångas favorit. För dig som tröttnat på falukorven finns det fler varianter av Stroganoff - med biff, hetare korv, vegetarisk samt med mer grönsaker.

Läs mer