Pasta med parmesan

Pasta med parmesan, vitlök, ruccola, soltorkad tomat och chili. En perfekt pasta som alla gillar - gott och enkelt. Passar till vardags och fest.

Desto finare parmesan desto godare blir det. Välj också en fin olivolja för bästa smak. Billigt men gott blir det med Grana padano som liknar parmesan.

Välj en vegan parmesan ex Prosociano från Violife om du ej vill ha parmesan gjord med löpe. Annars är pastan vegetarisk.

4 portioner pasta med parmesan

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 350 gram spagetti ex. Barilla nr: 5
  • 200 gram soltorkade tomater i olja
  • 0,5 dl olivolja
  • 2 tsk chiliflakes
  • 3 klyftor vitlök
  • 200 gram parmesan
  • 1 kruka färsk basilika
  • 125 gram ruccola
  • 2 krm salt

Tillagning

  1. Koka upp vatten med en halv tsk salt och några droppar olivolja till pastan.
  2. Häll av oljan från de soltorkade tomaterna i en liten kastrull. Tillsätt olivolja och chiliflakes.
  3. Skala och pressa i vitlöken i oljan.
  4. Koka upp oljan med chilin och vitlöken samt låt koka två minuter. Ta av från värmen. Akta så vitlöken ej bränns. Den ska bara bli ljust brun.
  5. Strimla de soltorkade tomaterna och lägg i ens skål.
  6. Plocka bladen från basilikan och strimla bladen. Blanda med de soltorkade tomaterna.
  7. Riv det mesta av osten tills någon cm återstår. Hyvla den och ha till garnering.
  8. Skölj ruccolan.
  9. När pastan kokat klart (8 minuter) så smaka på den.
  10. Häll av pastan och blanda den med lite olivolja.
  11. Blanda i och runt chili- och vitlöksoljan, soltorkade tomater, basilika, ruccola samt den rivna parmesanosten med pastan. Smaka av med salt och servera pastan med hyvlad parmesan som garnering på toppen. Gott med nybakt surdegsbaguette toppad med färskost till.
E-mail
Inga röster än

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad kock med fil. kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan, medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine de Rôtisseurs Pro, Sveriges Matskribenters Förening samt ett Advanced Certificate i drycker. Jag har också skrivit en bok om Calvados

Frisk sufflé med passionsfrukt och fruktsallad

Här är det enkla receptet. Detta är en annons från Kenwood. 

Läs mer

Sponsrat

Mustiga och lättlagade soppor

Soppor blir lätta luncher, förrätter eller middagar. Servera gärna ett gott bröd till. Bjud dina vänner - för sopprecept kan man lätt dubbla. Eller fixa lunchlådan till jobbet. 

Läs mer

Massor med goda recept på kyckling

Nya favoriter och goda klassiker som grillad kyckling, kycklingspett, kycklingfilé, kycklinggrytor och soppor. Vi svenskar gillar kyckling i alla former - på 20 år har vi fördubblat konsumtionen.

Läs mer

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer