Pasta med parmesan

Pasta med parmesan, vitlök, ruccola, soltorkad tomat och chili. En perfekt pasta som alla gillar - gott och enkelt. Passar till vardags och fest.

Desto finare parmesan desto godare blir det. Välj också en fin olivolja för bästa smak. Billigt men gott blir det med Grana padano som liknar parmesan.

Välj en vegan parmesan ex Prosociano från Violife om du ej vill ha parmesan gjord med löpe. Annars är pastan vegetarisk.

4 portioner pasta med parmesan

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 350 gram spagetti ex. Barilla nr: 5
  • 200 gram soltorkade tomater i olja
  • 0,5 dl olivolja
  • 2 tsk chiliflakes
  • 3 klyftor vitlök
  • 200 gram parmesan
  • 1 kruka färsk basilika
  • 125 gram ruccola
  • 2 krm salt

Tillagning

  1. Koka upp vatten med en halv tsk salt och några droppar olivolja till pastan.
  2. Häll av oljan från de soltorkade tomaterna i en liten kastrull. Tillsätt olivolja och chiliflakes.
  3. Skala och pressa i vitlöken i oljan.
  4. Koka upp oljan med chilin och vitlöken samt låt koka två minuter. Ta av från värmen. Akta så vitlöken ej bränns. Den ska bara bli ljust brun.
  5. Strimla de soltorkade tomaterna och lägg i ens skål.
  6. Plocka bladen från basilikan och strimla bladen. Blanda med de soltorkade tomaterna.
  7. Riv det mesta av osten tills någon cm återstår. Hyvla den och ha till garnering.
  8. Skölj ruccolan.
  9. När pastan kokat klart (8 minuter) så smaka på den.
  10. Häll av pastan och blanda den med lite olivolja.
  11. Blanda i och runt chili- och vitlöksoljan, soltorkade tomater, basilika, ruccola samt den rivna parmesanosten med pastan. Smaka av med salt och servera pastan med hyvlad parmesan som garnering på toppen. Gott med nybakt surdegsbaguette toppad med färskost till.
E-mail
Inga röster än

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer

Dax för rabarber

Den första rabarbern med mjälla och goda stjälkar kommer tidig vår. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer

Kockens bästa grilltips

Varför smakar just grillad mat smakar så gott? Här hittar du svaret samt några av mina favoriter på grillen - marinader, såser, förrätter, grillspett, helgrillat och vilka andra goda tillbehör som passar. 

Läs mer