Ananas med toscasmet

En klassiker och mycket god med färsk ananas och vaniljglass. Du kan också ta ananasringar på burk.

4 portioner ananas med toscasmet

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 50 g smör
  • 1,5 dl flagad mandel
  • 1 dl socker
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 msk mjölk
  • 400 gram färsk ananas eller någon burk ringar med ananas

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Smält smör och rör ihop alla ingredienser utom ananas i en stekpanna med höga kanter eller kastrull.
  3. Skär av toppen och botten av ananasen, samt skär bort kanterna och dela på fyra delar. Skär bort den träiga stammen i mitten. Skär ananasen i stavar och sedan i bitar.
  4. Smörj en ugnsfast form, typ gratängform och lägg i ananasen samt häll toscasmet över.
  5. Gratinera - låt toscasmeten få färg i cirka tio minuter.
  6. Servera ananas med toscasmet med god vaniljglass.
E-mail
Medel: 5 (1 röst)

Picknickens dag 22 maj

Låt oss göra picknickensdag till en riktig helgdag! Vägra jobb och ut i det fria med en macka, kakor och kaffe ;)

Läs mer

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Dax för rabarber

Nu kommer den första späda, mjälla och goda rabarbern upp. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer