Mumma med vitt vin

Mumma till jul blandad av vitt vin, porter, julöl och sockerdricka. Serveras kall.

Se till att alla ingredienser är väl kylda.

Välj ett vin som ej är ekfatslagrat utan fruktigt och neutralt ex. ett Riesling.

ca 1,5 liter klassisk mumma

  • Förberedelse: 2 min
  • Tillagning: 2 min
  • Klart på: 4 min

Ingredienser

  • 2 flaskor porter eller julöl
  • 1 flaska ljust öl
  • 4 dl vitt neutralt vin
  • 1 flaska sockerdricka

Tillagning

  1. Använd förslagsvis en stor karaff eller kanna.
  2. Häll ölet långsamt efter kanten och undvik att skumma. Tillsätt och smaka av med vin och sockerdricka. Klart.
E-mail
Medel: 4.3 (8 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-08-10

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är matskribent samt kock sedan 25 år. Jag är utbildad kock i Marinen, har en Fil.kand i Måltidsvetenskap och ett WSET-diplom i drycker. Läs mer om om mig.

Pepparkaksbak

Julstöka till det med lite pepparkaksbak. Förbered degen dagen innan. Sedan är det bara att baka ut gubbar, grisar, gummor och hjärtan till knapriga och kryddiga pepparkakor. Ny film!

Läs mer

Glöggdoft i luften

Dags att bjuda till glöggfest. Här hittar du mina bästa tips på hemgjord glögg i olika varianter samt vilka tilltugg som passar.

Läs mer

Cheesecake med pepparkaksbotten

Gör botten till cheesecaken av smulade pepparkakor istället för Digestivekex så passar den till advent, lucia och jul. Här två varianter - en Nobake cheesecake - kallrörd variant och en som bakas i ugnen.

Läs mer

Recept

Skumtoppar på pepparkakor

En variant på skumtoppar som är spritsade på pepparkakor du kan garnera med valfritt strössel. Passar till advent och jul eller när som.

Läs mer

Recept