Mumma med vitt vin

Introduktion och förberedelse

Mumma till jul blandad av vitt vin, porter, julöl och sockerdricka. Serveras kall.

Se till att alla ingredienser är väl kylda.

Välj ett vin som ej är ekfatslagrat utan fruktigt och neutralt ex. ett Riesling.

10 glas på 17 cl, 1,7 liter mumma

  • Förberedelse: 2 min
  • Tillagning: 2 min
  • Klart på: 4 min

Ingredienser

  • 2 flaskor à 33 cl porter eller mörk julöl
  • 1 flaska ljus lageröl 33 cl
  • 37 cl vitt neutralt vin, en halvflaska
  • 1 flaska sockerdricka, 33 cl

Tillagning

  1. Se till att dryckerna är väl kylda.
  2. Använd förslagsvis en stor karaff eller kanna.
  3. Häll ölet långsamt efter kanten och undvik att skumma för mycket.
  4. Tillsätt och smaka av med vin och sockerdricka. Klart.
E-mail
Medel: 4.3 (9 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 76 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2020-08-25