Mumma med vitt vin

Introduktion och förberedelse för tillagning

Mumma till jul blandad av vitt vin, porter, julöl och sockerdricka. Serveras kall.

Se till att alla ingredienser är väl kylda.

Välj ett vin som ej är ekfatslagrat utan fruktigt och neutralt ex. ett Riesling.

ca 1,5 liter klassisk mumma

  • Förberedelse: 2 min
  • Tillagning: 2 min
  • Klart på: 4 min

Ingredienser

  • 2 flaskor porter eller julöl
  • 1 flaska ljust öl
  • 4 dl vitt neutralt vin
  • 1 flaska sockerdricka

Tillagning

  1. Använd förslagsvis en stor karaff eller kanna.
  2. Häll ölet långsamt efter kanten och undvik att skumma. Tillsätt och smaka av med vin och sockerdricka. Klart.
E-mail
Medel: 4.3 (8 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-04-18

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.