Julmumma med Portvin eller Madeira

Introduktion och förberedelse

Julmumma med starkvin som Portvin eller Madeira. Starkvinet ger en god sötma och fyllig smak åt mumman. Blanda med ljus lager, lite sockerdricka för bubblor och porter eller mörkt julöl för mörkare och brödigare djup.

Du kan välja valfri Madeira eller Portvin - ta en fruktig Ruby eller något finare lagrad Tawny portvin - dyrare portvin är lite bortkastat dock.

Mumma kommer som en räddaren i mörkret när glöggen klibbat fast i tomteskägget. Se till att alla ingredienserna är väl kylda innan ni blandar.

Mumman även garneras och smaksättas med någon tsk rivet citron eller apelsinskal.

1 liter julmumma, mumma ca 3 stora glas, 5 små

  • Förberedelse: 2 min
  • Tillagning: 3 min
  • Klart på: 5 min

Ingredienser

  • 1 flaska ljus lager à 33 cl
  • 1 dl starkvin som Portvin eller Madeira
  • 1 halv läsk som sockerdricka eller 7-up
  • 1,5 flaskor porter, mörkt öl eller mörkt julöl à 33 cl eller en 55 cl flaska

Tillagning

  1. Se till att alla ingredienser är kalla.
  2. Häll upp allt och blanda julmumman i en kanna och servera sedan.
E-mail
Medel: 3.7 (6 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-04-18

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.

Följ på Youtube, Facebook och sociala medier

Prenumerera på min Youtube-kanal och kolla in mina receptfilmer. Följ på Facebook, Instagram och Pinterest för säsongstips och nya recept.

Läs mer

Gör din egen mozzarella

Gör din egen mozzarellaost från grunden. Det är lättare än man tror och den blir mycket god.

Läs mer

Recept