Mumma med brännvin

Introduktion och förberedelse

Mumma med brännvin är en riktig stark mumma för törstiga tomtar.

Denna mumma har jag blandat med mörk porteröl, torr fransk eller svensk cider, ljus lager eller pilsneröl och brännvin.

Ställ alla ingredienser kallt först innan du blandar mumman.

ca 1,1 liter mumma med brännvin

  • Förberedelse: 1 min
  • Tillagning: 1 min
  • Klart på: 2 min

Ingredienser

  • 1 flaska 33 cl porter eller stout
  • 1 flaska 33 cl pilsner eller ljus lager
  • 1 flaska 33 cl torr cider, fransk eller svensk
  • 1 dl brännvin som Brännvin special eller vodka

Tillagning

  1. Använd förslagsvis en stor karaff eller kannna.
  2. Häll ölet och portern långsamt efter kanten och undvik att skumma.
  3. Tillsätt cider och spetsa med brännvin. Klart.
E-mail
Medel: 4.5 (2 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-04-18

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.