Mumma med brännvin

Mumma med brännvin är en riktig stark mumma för törstiga tomtar. Denna mumma har jag blandat med mörk porteröl, torr cider, ljus lager eller pilsneröl och brännvin.

ca 1 liter mumma med brännvin

  • Förberedelse: 1 min
  • Tillagning: 1 min
  • Klart på: 2 min

Ingredienser

  • 1 flaska porter eller stout
  • 1 flaska pilsner eller ljus lager
  • 1 flaska torr cider
  • 1 dl brännvin som Brännvin special eller vodka

Tillagning

  1. Använd förslagsvis en stor karaff eller kannna.
  2. Häll ölet och portern långsamt efter kanten och undvik att skumma.
  3. Tillsätt cider och spetsa med brännvin. Klart.
E-mail
Medel: 4.5 (2 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-07-16

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är matskribent samt kock sedan 25 år. Jag är utbildad kock i Marinen, har en Fil.kand i Måltidsvetenskap och ett WSET-diplom i drycker. Läs mer om om mig.

Cheesecake med pepparkaksbotten

Gör botten till cheesecaken av smulade pepparkakor istället för Digestivekex så passar den till advent, lucia och jul. Här två varianter - en Nobake cheesecake - kallrörd variant och en som bakas i ugnen.

Läs mer

Recept

Skumtoppar på pepparkakor

En variant på skumtoppar som är spritsade på pepparkakor du kan garnera med valfritt strössel. Passar till advent och jul eller när som.

Läs mer

Recept