Mumma med brännvin

Introduktion och förberedelse för tillagning

Mumma med brännvin är en riktig stark mumma för törstiga tomtar.

Denna mumma har jag blandat med mörk porteröl, torr fransk eller svensk cider, ljus lager eller pilsneröl och brännvin.

Ställ alla ingredienser kallt först innan du blandar mumman.

ca 1,1 liter mumma med brännvin

  • Förberedelse: 1 min
  • Tillagning: 1 min
  • Klart på: 2 min

Ingredienser

  • 1 flaska 33 cl porter eller stout
  • 1 flaska 33 cl pilsner eller ljus lager
  • 1 flaska 33 cl torr cider, fransk eller svensk
  • 1 dl brännvin som Brännvin special eller vodka

Tillagning

  1. Använd förslagsvis en stor karaff eller kannna.
  2. Häll ölet och portern långsamt efter kanten och undvik att skumma.
  3. Tillsätt cider och spetsa med brännvin. Klart.
E-mail
Medel: 4.5 (2 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-04-18

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.