Alkoholfri glögg
Alkoholfri glögg med riktiga glöggkryddor som kanel, pomerans och kryddnejlikor.
Tillagning
- Blanda saften om du använder det istället för alkoholfritt vin. Saften ska vara rätt stark och söt.
- Godast smak får du om du lägger kryddorna i 3 dl vin eller blandad saft ett dygn innan.
- Koka upp 3 dl vin eller blandad saft med kryddorna i en kastrull. Stäng av värmen och låt dra i ca 10 minuter.
- Ta upp kryddorna eller sila över vinet eller saften i en större kastrull och tillsätt resterande vin eller saft. Smaka av med 2-3 msk socker om du använder alkoholfritt vin som inte är så söt som saften.
- Värm till lagom värme och servera den alkoholfria glöggen med skållade mandlar och russin.
Justera sötman
Sockermängden varierar beroende på vilket alkoholfritt vin du använder.
Tillsätt gärna lite socker i taget om du vill och smaka av så det blir så sött som du vill ha glöggen.
Variant med saft
I stället för alkoholfritt vin kan du ta svartvinbärs- eller fläderblomssaft - men uteslut då sockret eftersom saften är så söt.
Uppskattat näringsvärde per portion: 55 kcal