Alkoholfri glögg

Introduktion och förberedelse

Glöm inte dem som vill ha en alkoholfri god glögg och inte bara varm saft. Nej, smaka upp glöggen med riktiga glöggkryddor som kanel, pomerans och kryddnejlikor.

Justera sötman

Sockermängden varierar beroende på vilket alkoholfritt vin du använder. Tillsätt gärna lite socker i taget om du vill och smaka av så det blir så sött som du vill ha glöggen.

Variant med saft

I stället för vin kan du ta svartvinbärs- eller fläderblomssaft - men uteslut då sockret eftersom saften är så söt.

8 glas alkoholfri glögg

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 75 cl alkoholfritt rött vin eller starkt blandad saft som svartvinbärssaft
  • 1 kanelstång
  • 3 bitar torkade pomeransskal
  • 5 kryddnejlikor
  • 2 msk socker eller efter smak om du använder alkoholfritt vin
  • 1 dl skållade mandlar till servering
  • 1 dl russin till servering

Tillagning

  1. Blanda saften om du använder det istället för alkoholfritt vin. Saften ska vara rätt stark och söt.
  2. Godast smak får du om du lägger kryddorna i 3 dl vin eller blandad saft ett dygn innan.
  3. Koka upp 3 dl vin eller blandad saft med kryddorna i en kastrull. Stäng av värmen och låt dra i ca 10 minuter.
  4. Ta upp kryddorna eller sila över vinet eller saften i en större kastrull och tillsätt resterande vin eller saft. Smaka av med 2-3 msk socker om du använder alkoholfritt vin som inte är så söt som saften.
  5. Värm till lagom värme och servera den alkoholfria glöggen med skållade mandlar och russin.
E-mail
Medel: 4.2 (11 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 55 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-11-30

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.