Alkoholfri glögg

Glöm inte dem som vill ha en alkoholfri god glögg och inte bara varm saft. Nej, smaka upp glöggen med riktiga glöggkryddor som kanel, pomerans och kryddnejlikor.

Sockermängden varierar beroende på vilket alkoholfritt vin du använder. Tillsätt gärna lite socker i taget om du vill och smaka av så det blir så sött som du vill ha glöggen, .

I stället för vin kan du ta svartvinbärs- eller fläderblomssaft - men uteslut då sockret eftersom saften är så söt.

8 glas alkoholfri glögg

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 75 cl alkoholfritt rött vin eller starkt blandad saft som svartvinbärssaft
  • 1 kanelstång
  • 3 bitar torkade pomeransskal
  • 5 kryddnejlikor
  • 2 msk socker eller efter smak om du använder alkoholfritt vin
  • 1 dl skållade mandlar till servering
  • 1 dl russin till servering

Tillagning

  1. Blanda saften om du använder det istället för alkoholfritt vin. Saften ska vara rätt stark och söt.
  2. Godast smak får du om du lägger kryddorna i 3 dl vin eller blandad saft ett dygn innan.
  3. Koka upp 3 dl vin eller blandad saft med kryddorna i en kastrull. Stäng av värmen och låt dra i ca 10 minuter.
  4. Ta upp kryddorna eller sila över vinet eller saften i en större kastrull och tillsätt resterande vin eller saft. Smaka av med 2-3 msk socker om du använder alkoholfritt vin som inte är så söt som saften.
  5. Värm till lagom värme och servera den alkoholfria glöggen med skållade mandlar och russin.
E-mail
Medel: 4.3 (6 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-08-15

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är matskribent samt kock sedan 25 år. 2003 skapade jag Receptfavoriter. Sedan dess har jag lagat, skrivet, fotograferat och lagt upp tusentals recept. Jag är utbildad kock i Marinen samt har en Fil.kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan. Vidare har jag ett WSET-diplom i drycker. Läs mer om mig och sidan. 

Napoleonbakelsens dag 17 november

Oklart varför denna dag finns men en så god bakelse tackar inte jag nej till. Frasiga lager med smördeg, grädde smaksatt med äppelmos och så fin rosa hallonglasyr på toppen - MUMSA!

Läs mer

Recept

Mexikansk streetfood

Mexikansk gatumat gillar jag skarpt - gott, nyttigt och så starkt man vill ha det. Tacomys och Texmex-buffé har sin charm - när du vill prova lite mer Mexikansk mat och laga från grunden med långstekt kött, salsor, guacamole, tostadas, chilisåser och annat gott så hittar du recept och tips här.

Läs mer