Eggnog

Eggnog är ett slags bål eller drink med varm mjölk som vispas med äggula och socker samt spetsas med sprit som rom, konjak, calvados eller whiskey.

Påminner om äggtoddy men har mjölk i sig och ibland muskot.

Man kan smaksätta mjölken med kaffepulver, muskot, kakao eller pressad citrus som citron, lime eller apelsin.

En variant är att skaka en kall Brandy Egg nogg med is.

1 glas eggnog

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 10 min

Ingredienser

  • 1 äggula
  • 2 msk socker
  • 2 dl mjölk
  • 3 cl rom, konjak, calvados eller whiskey

Tillagning

  1. Vispa socker och ägg pösigt tills sockret löst sig.
  2. Sjud mjölken i en kastrull eller i mikron och häll den under vispning ner i ägget. Tillsätt eventuellt sprit och servera.
  3. Garnera ev. med riven muskot, kaffepulver, kakao eller kanel.
E-mail
Medel: 3.3 (8 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-09-26

Författare:

Jag är matskribent samt kock. Läs mer om mig.