Mumma med gin

Introduktion och förberedelse för tillagning

Mumma med gin, kardemumma, julöl, porter och sockerdricka. En stark och smakrik julmumma. Se till så att alla ingredienser är kalla.

ca 1,5 liter mumma med gin

  • Förberedelse: 30 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 35 min

Ingredienser

  • 1 dl gin
  • 1 tsk kardemummakärnor
  • 2 flaskor julöl à 33 cl
  • 2 flaskor porter à 33 cl
  • 1 flaska sockerdricka à 33 cl

Tillagning

  1. Stöt kardemumma i en mortel, blanda den med gin och låt dra i minst en halvtimme.
  2. Sila ner gin i en stor tillbringare eller kanna.
  3. Luta bringaren och häll i öl och porter utan att det skummar för mycket.
  4. Häll i sockerdrickan och servera mumman.
E-mail
Medel: 3.4 (14 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-04-18

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.