Mumma med gin

Introduktion och förberedelse

Mumma med gin, kardemumma, julöl, porter och sockerdricka. En stark och smakrik julmumma. Se till så att alla ingredienser är kalla.

ca 1,5 liter mumma med gin

  • Förberedelse: 30 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 35 min

Ingredienser

  • 1 dl gin
  • 1 tsk kardemummakärnor
  • 2 flaskor julöl à 33 cl
  • 2 flaskor porter à 33 cl
  • 1 flaska sockerdricka à 33 cl

Tillagning

  1. Stöt kardemumma i en mortel, blanda den med gin och låt dra i minst en halvtimme.
  2. Sila ner gin i en stor tillbringare eller kanna.
  3. Luta bringaren och häll i öl och porter utan att det skummar för mycket.
  4. Häll i sockerdrickan och servera mumman.
E-mail
Medel: 3.4 (14 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-04-18

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.