Mumma med gin

Mumma med gin, kardemumma, julöl, porter och sockerdricka. En stark och smakrik julmumma. Se till så att alla ingredienser är kalla.

ca 1,5 liter mumma med gin

  • Förberedelse: 30 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 35 min

Ingredienser

  • 1 dl gin
  • 1 tsk kardemummakärnor
  • 2 flaskor julöl à 33 cl
  • 2 flaskor porter à 33 cl
  • 1 flaska sockerdricka à 33 cl

Tillagning

  1. Stöt kardemumma i en mortel, blanda den med gin och låt dra i minst en halvtimme.
  2. Sila ner gin i en stor tillbringare eller kanna.
  3. Luta bringaren och häll i öl och porter utan att det skummar för mycket.
  4. Häll i sockerdrickan och servera mumman.
E-mail
Medel: 3.5 (11 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-08-10

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är matskribent samt kock sedan 25 år. 2003 skapade jag Receptfavoriter. Sedan dess har jag lagat, skrivet, fotograferat och lagt upp tusentals recept. Jag är utbildad kock i Marinen samt har en Fil.kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan. Vidare har jag ett WSET-diplom i drycker. Läs mer om mig och sidan. 

Laga en värmande höstgryta.

Låt en gryta puttra på spisen till middagen. Här hittar du alla mina grytor med kött, högrev, vilt, grönsaker, vegetariska, med lamm med mera - massor med förslag.

Läs mer

Napoleonbakelsens dag 17 november

Oklart varför denna dag finns men en så god bakelse tackar inte jag nej till. Frasiga lager med smördeg, grädde smaksatt med äppelmos och så fin rosa hallonglasyr på toppen - MUMSA!

Läs mer

Recept