Monkey Gland

Introduktion och förberedelse

Monkey Gland är en cocktail med gin, apelsinjuice, absint och grenadin.

Drinken skakas med is och serveras i ett Martiniglas.

Monkey Gland är med på IBA:s lista över drinkar. Drinken skapades av den Harry MacElhone ägare av Harry's New York Bar i Paris på 20-talet.

Serveringsförslag

  • Passar hela dagen förslagsvis som fördrink eller aperitif.
  • God att servera med snacks som köpta chips eller hemgjorda äppelchips, rostade pekannötter eller rostade nötter till.
  • Kan garneras med en tunn halv skiva apelsin eller twist av apelsinskal.

Tips

  • Använd gärna en färskpressad apelsinjuice eller pressa egen juice.
  • Förutom ingredienser och ett martiniglas behöver du en shaker, drinkmått och isbitar.
  • Du kan blanda upp till fyra drinkar på en gång i samma shaker.
  • Kyl gärna glas i kylen 10 minuter innan servering.

Monkey Gland är en färgglad cocktail med absint, gin, apelsinjuice samt röd färg från Grenadine.
Monkey Gland är en färgglad cocktail med absint, gin, apelsinjuice samt röd färg från Grenadine.

1 Monkey Gland cocktail

  • Förberedelse: 1 min
  • Tillagning: 1 min
  • Klart på: 2 min

Ingredienser

  • 4,5 cl gin
  • 4,5 cl apelsinjuice
  • 1,5 cl absint
  • 1,5 cl grenadin

Tillagning

  1. Kyl gärna in glaset i kylen eller frysen 10 minuter innan servering.
  2. Mät upp ingredienserna i en shaker över ca 8 isbitar.
  3. Skaka och sila upp i kylt martiniglas. Servera direkt.
E-mail
Medel: 5 (6 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 157 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2021-08-10

Tillbehör och liknande recept: