Monkey Gland
Monkey Gland är en cocktail med gin, apelsinjuice, absint och grenadin.
Drinken skakas med is och serveras i ett Martiniglas.
Monkey Gland är med på IBA:s lista över drinkar. Drinken skapades av den Harry MacElhone ägare av Harry's New York Bar i Paris på 20-talet.
Tillagning
- Kyl gärna in glaset i kylen eller frysen 10 minuter innan servering.
- Mät upp ingredienserna i en shaker över ca 8 isbitar.
- Skaka och sila upp i kylt martiniglas. Servera direkt.
Serveringsförslag
- Passar hela dagen förslagsvis som fördrink eller aperitif.
- God att servera med snacks som köpta chips eller hemgjorda äppelchips, rostade pekannötter eller rostade nötter till.
- Kan garneras med en tunn halv skiva apelsin eller twist av apelsinskal.
Tips
- Använd gärna en färskpressad apelsinjuice eller pressa egen juice.
- Förutom ingredienser och ett martiniglas behöver du en shaker, drinkmått och isbitar.
- Du kan blanda upp till fyra drinkar på en gång i samma shaker.
- Kyl gärna glas i kylen 10 minuter innan servering.
Uppskattat näringsvärde per portion: 157 kcal