Mockagrädde

Vispad grädde smaksatt med kaffe. Istället för kaffepulver kan du smaksätta grädden med några msk kaffelikör eller starkt kaffe ex. espresso.

ca 4 dl vispad mockagrädde

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 15 min

Ingredienser

  • 1 msk vatten
  • 1 msk kaffepulver
  • 2 msk florsocker
  • 2 dl vispgrädde

Tillagning

  1. Värm kaffepulver och socker i vatten under omrörning så att det löser sig i en lite kastrull eller i en kopp i mikron. Ställ åt sidan att svalna.
  2. Vispa under tiden grädden tjock
  3. Vänd i kaffeblandningen på slutet och blanda väl.
  4. Mockagrädden är klar att användas.
E-mail
Medel: 3 (3 röster)

Kockens bästa grilltips

Varför smakar just grillad mat smakar så gott? Här hittar du svaret samt några av mina favoriter på grillen - marinader, såser, förrätter, grillspett, helgrillat och vilka andra goda tillbehör som passar. 

Läs mer

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer

Dax för rabarber

Den första rabarbern med mjälla och goda stjälkar kommer tidig vår. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer