ca 4 dl vispad mockagrädde

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 15 min

Ingredienser

  • 1 msk vatten
  • 1 msk kaffepulver
  • 4 msk florsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 dl vispgrädde
  • MED GELATIN: 2 gelatinblad

Tillagning

  1. Rör ut kaffepulvret i hett vatten under omrörning så att det löser sig i ett glas eller kopp. Låt svalna.
  2. Vispa under tiden grädden tjock. Mot slutet blandar du socker med vaniljsocker och vispar i det i grädden.
  3. Vänd och blanda i kaffeblandningen på slutet. Smaka av med socker och kaffe. Låt gärna grädden stå några minuter i kylen och få smak.
  4. Mockagrädden är klar att användas.
  5. MED GELATIN: Lägg gelatinbladen i kall vatten i 10 minuter. Värm 0,5 dl vatten till 50 grader. Ta av från värmen och rör i urkramade gelatinblad så att de löser sig. Tillsätt under vispning till grädden. Mockagrädden stelnar sedan till i kylen när den används som fyllning.

Användning

Varianter

  • Istället för kaffepulver kan du smaksätta grädden med några msk kaffelikör eller starkt kaffe som espresso.
  • En variant som stelnar bättre till fyllning är att blanda i lite smält gelatin - se paket.
  • Vidare kan man blanda i 1 dl grovt hackad nötter som hasselnötter eller mandlar.
  • Man kan också ha i en tsk kakao.
  • Vill du inte ha koffein i grädden så kan du ta decaf kaffepulver eller espresso utan koffein.
E-mail
Medel: 3.4 (16 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 76 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2020-12-15