Mockagrädde med gelatin och nötter

En fast mockagrädde som passar till fyllning av tårtor som mandelbotten; chokladkaka; marängbotten; bakverk som bakelser med maräng och rulltårtor som chokladrulltårta.
Du kan också smaksätta mockagrädden med några msk starkt kaffe ex. espresso eller kaffelikör istället för kaffepulver.

mockagrädde till en tårta

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 30 min
  • Klart på: 40 min

Ingredienser

  • 2 blad gelatin
  • 1 dl nötter som hasselnötter eller mandlar
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 msk socker
  • 3 tsk snabbkaffe kaffepulver
  • 0,5 dl vatten

Tillagning

  1. Lägg gelatinbladen täckta med kallt vatten att svälla i en skål eller blanda pulvret med 1 msk vatten.
  2. Hacka nötter eller mandel grovt.
  3. Vispa grädden med sockret i en stor bunke.
  4. Värm vatten och kaffepulver i en kastrull till ca 60 grader.
  5. Tillsätt gelatinet och rör tills det löst sig.
  6. Låt svalna till rumsvarmt och vispa gelatin- och kaffeblandningen i grädden.
  7. Ställ in mockagrädden i kylen att svalna och stelna till. Sedan är mockagrädden klar att användas som fyllning.
E-mail
Medel: 5 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad kock med fil. kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan, medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine de Rôtisseurs Pro, Sveriges Matskribenters Förening samt ett Advanced Certificate i drycker. Jag har också skrivit en bok om Calvados

Goda ostar och gott vin

Ost, vin och annat gott att njuta i trevligt sällskap - kan det bli bättre? Här hittar du tips på ostar, tillbehör och viner till ostmyset.  

Läs mer

Lär dig laga hemgjord pasta

Mjöl, ägg och vatten är lika med pasta. Bara att knåda ihop och kavla ut. Forma eller fyll. Koka och njut med massor av parmesan. Svårare än så är det inte. - Ja okej, lite recept och tips från mitt besök på pastakurs i italienska Bologna kan du få också. 

Läs mer