Mockagrädde med gelatin och nötter

En fast mockagrädde som passar till fyllning av tårtor som mandelbotten; chokladkaka; marängbotten; bakverk som bakelser med maräng och rulltårtor som chokladrulltårta.

Du kan också smaksätta mockagrädden med några msk starkt kaffe ex. espresso eller kaffelikör istället för kaffepulver.

mockagrädde till en tårta

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 30 min
  • Klart på: 40 min

Ingredienser

  • 2 blad gelatin
  • 1 dl nötter som hasselnötter eller mandlar
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 msk socker
  • 3 tsk snabbkaffe kaffepulver
  • 0,5 dl vatten

Tillagning

  1. Lägg gelatinbladen täckta med kallt vatten att svälla i en skål eller blanda pulvret med 1 msk vatten.
  2. Hacka nötter eller mandel grovt.
  3. Vispa grädden med sockret i en stor bunke.
  4. Värm vatten och kaffepulver i en kastrull till ca 60 grader.
  5. Tillsätt gelatinet och rör tills det löst sig.
  6. Låt svalna till rumsvarmt och vispa gelatin- och kaffeblandningen i grädden.
  7. Ställ in mockagrädden i kylen att svalna och stelna till. Sedan är mockagrädden klar att användas som fyllning.
E-mail
Medel: 5 (1 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-08-09

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är kock sedan 25 år samt matskribent och fotograf. Receptfavoriter skapade jag 2003 och sedan dess har jag provlagat, skrivet och fotograferat tusentals recept. Jag är utbildad kock med Fil.kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan samt ett WSET-diplom i vin och drycker med mera.

Smörgåstårtans dag

Fira smörgåstårtans dag den 13 november. Bjud på en krämig bit smörgåstårta som vardagslyx eller till helgen. Ett alternativ är en lyxig landgång som är lite enklare att laga till.

Läs mer

Recept

Laga en värmande höstgryta.

Låt en gryta puttra på spisen till middagen. Här hittar du alla mina grytor med kött, högrev, vilt, grönsaker, vegetariska, med lamm med mera - massor med förslag.

Läs mer