Mockaglasyr eller kaffefrosting

Mockaglasyr eller kaffefrosting till mjuka kakor, muffins eller vanliga cupcakes.

Jag hade frostingen till chokladcupcakes.

Blandas av krämig färskost, smör och florsocker samt smaksätts med kakao och kaffe.

En choklad- och kaffetopping.

Bred på glasyren när det du bakat som exempelvis muffins svalnat helt.

Mockaglasyr till 12 muffins

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 10 min

Ingredienser

  • 60 gram rumsvarmt smör
  • 100 g färskost som philadelphia, naturell
  • 5 dl florsocker
  • 1 msk starkt bryggt kaffe eller 1 msk färdigblandat snabbkaffe
  • 0,5 dl kakao

Tillagning

  1. Låt smöret bli rumsvarmt. Ev. kan du köra det försiktigt i mikron utan att smälta det dock.
  2. Blanda ihop färskosten med florsocker, smör, kaffe och kakao till en jämn smet.
  3. Bred glasyren på kalla muffins eller cupcakes.
  4. Strö ev. över valfritt strössel.

Varianter

  • Toppa gärna glasyren med valfritt strössel.
  • Du kan byta ut smöret helt mot mer färskost om du önskar.

Chokladcupcakes toppade med mockaglasyren på fat
Chokladcupcakes toppade med mockaglasyren samt strössel av silverkulor.

E-mail
Medel: 4.3 (12 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 64 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2020-12-08